Alfred Simonis, PSD cere impozitarea multinaționalelor care-și exportă profiturile și nu plătesc impozite în mod corect

by | 14 Dec 2021 | Politică

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat luni seară, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre dorinţa PSD de a impozita marile companii, că „trebuie să găsim mecanisme prin care să obţinem ceva, noi, ca stat, din marile profituri şi marile vânzări făcute de multinaţionale”. Deputatul a mai arătat că este aproape imposibil să fie adoptat bugetul pe 2022 până la finalul acestui an, în Parlament.

Simonis a afirmat că problema impozitului pe cifra de afaceri este una internaţională, precizând că există mecanisme prin care companiile îşi exportă profiturile, notează News.ro.

Deputatul PSD a precizat că faptul că se discută la nivel international despre aşa ceva, înseamnă că este o problemă, iar PSD propune ca, pentru companiile cu cifră mare de afaceri, să se impoziteze, nu cu mult, cu 1%, cifra de afaceri.

„Orice stat este absolut îndreptăţit să identifice soluţii pentru a rămâne bani în ţara unde se produce activitatea, asta neînsemnând să punem jugul pe gâtul investitorilor străini. Trebuie să găsim mecanisme prin care să obţinem ceva, noi, ca stat, din marile profituri şi marile vânzări făcute de multinaţionale”, a spus Simonis, adăugând că este printre cei care susţin o dezbatere cu aceste companii, şi în general cu mediul de business.

Despre bugetul pe 2022, Alfred Simonis a afirmat că este foarte clar că toate măsurile sociale, majorarea de pensii, alocaţii, alte cheltuieli pentru persoanele cu dfizabilităţi, pensia minimă, sunt incluse în buget, inclusiv procentul de 7% pentru investiţii.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, după şedinţa conducerii PSD, că există o discuţie privind dubla impozitare, el precizând că este ferm convins că în coaliţie se va ajunge la o „concluzie corectă pentru români”.

„Dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă”, a mai spus Ciolacu.

Despre introducerea unort taxe noi, în 2022, Ciolacu a spus: „Nu dublă taxare. Cu alte cuvinte, dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă. Nu va exista dublă taxare. Vă dau un exemplu: Dedeman plăteşte impozit pe profit 15%. Vă rog să luaţi legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate, să vedeţi companiile similare companiei româneşti Dedeman, cât plătesc impozit pe profit, în România”.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading