Altă promisiune îndeplinită a PNL, USR: Eliminarea pensiilor speciale nu e posibilă. Turcan ține secretă formula stabilită

by | 11 May 2021 | Politică

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi, că nu este posibil ca pensiile de serviciu să fie eliminate, dar se doreşte să se ajungă la un nivel “echilibrat, cât mai aproape de salariu. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a susținut, la finalul discuțiilor cu reprezentanții din sistemul judiciar, că a fost agreată o formulă de calcul pentru aceste pensii, dar că a convenit să fie făcută publică varianta finală, pentru că “legislația nu se face la televizor sau în presă”.

Raluca Turcan a afirmat, la finalul discuțiilor, că a găsit “deschidere” în rândul reprezentanților sistemului judiciar și că “există un punct care pleacă din sistem, astfel încât beneficiarii să aibă cunoștință de aceste propuneri și în acelasi timp și toleranță”.

Întrebată la ce formulă de calcul s-a ajuns pentru aceste pensii, Turcan a spus că s-a convenit să nu fie făcute publice variantele agreate.

“Am agreat să nu discutăm public variantele agreate astăzi și să venim cu propunerea finală întrucât CSM este o structură colegială, presupune negocieri în CSM și, existând și un sentiment de îngrijorare în rândul beneficiarilor de pensii speciale, este firesc ca lor să le fie prezentată varianta finală, și nu varianta intermediară. Legislația nu se face la televizor sau în presă”, a susținut Turcan.

“Ştim foarte bine, au fost încercări de-a lungul timpului, am tras semnale de alarmă de-a lungul timpului să nu se creeze această iluzie în spaţiul public şi să nu se hrănească acest discurs că aceste pensii pot fi eliminate în totalitate. Aceste pensii de serviciu sunt protejate de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale”, a declarat Stelian Ion la începutul discuțiilor, potrivit Agerpres.

El a adăugat că este important să se ajungă “la un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu, aşa cum spun şi normele europene şi cum sugerează şi criteriile internaţionale”.

Numai că promisiunile de campanie au fost cu totul altele, adică minciuni gogonate

Cei mai vocali au fost cei de la USR PLUS care au făcut campanii întregi în care au promis că elimină pensiile speciale și ca vor rămâne doar cele pe contribuție. S-au alăturat și PNL-iștii care au militat foarte tare pentru supraimpozitarea pensiilor speciale. Pâna acum au fost eliminate doar pensiile speciale ale foștilor parlamentari și amânate cele ale primarilor, consilierilor si președinților de consilii județene.

Etichete: pensii speciale | PNL

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading