Prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș, a fost înregistrat într-o ședința de partid când le transmitea colegilor că nu va face parte din guvern. Ulterior, Cioloș și-a amintit că este prim-ministru desemnat și a revenit asupra afirmației. „Evident că o să fiu pentru că sunt prim-ministru, am uitat de chestia asta”, spune Cioloș.

Înregistrarea publicată de psnews.ro a fost făcută duminică, la ședința Biroului Național al USR în care s-a stabilit lista miniştrilor şi programul de guvernare. La un moment dat, Cioloș susține, potrivit înregistrării, că nu va fi în Guvern și dă asigurări că deciziile care vor trebui asumate în Guvern vor fi discutate în forul de conducere al partidului, însă își amintește în timpul discuției că a fost desemnat prim-ministru.

Eu nu o să intru în Guvern, chiar dacă sunt președintele partidului, și vă asigur că o să organizez activitatea Biroului Național cu ajutorul secretariatului general în așa fel încât să nu existe sincope, să putem discuta și lua deciziile, inclusiv cele politice, care vor trebui asumate în Guvernul pe care îl vom conduce… de fapt…da, eu zic că nu o să fiu în Guvern, dar dacă Guvernul trece, evident că o să fiu pentru că sunt prim-ministru, am uitat de chestia asta…”, spune Dacian Cioloș.