Cioloș face un mare fake news despre PNRR-ul Ungariei; comisarul european îl pune la colț

by | 7 Jul 2021 | Politică

“Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de revenire economică al lui Orban. Foarte bine.” (n.r. Victor Orban, premier al Ungaria), anunță europarlamentarul Dacian Cioloș pe Twitter .

“Renew Europe a cerut acest lucru săptămâna trecută. De ce? Pentru că nu avem acum nicio garanție că banii vor merge la ungurii onești și de bună credință, nu doar la acoliții lui Orban”, spune Cioloș.

“Suspendarea planului nu înseamnă ‘pedepsirea’ Ungariei. Înseamnă că nu va mai fi finanțată cleptograția lui Orban. Într-un Eurobarometru din iunie 2020, 87% dintre respondenții ungari au descris corupția din Ungaira drept larg răspândită. Ei merită banii de recuperare, nu ginerele lui Orban”, a scris europarlamentarul român pe Twitter.

Cioloș s-a grabit să prezinte ca realiztate un vis al neo-marxiștilor de la Bruxelles pe care îî conduce ca șef al grupului politic Renew care vizează pedepsirea Ungariei cu orice preț pentru că se opune propagandei minorităților sexuale facută asupra minorilor. Dacian Cioloș ca reprezentant al partidului de extremă stânga USR PLUS atacă frecvent guvernele de dreapta din Ungaria și Polonia.

Doar că nu este adevărat!

”Nu există această știre că am oprit procesul”, a declarat comisarul european Vera Jourova, după ce, într-o dezbatere din Parlamentul European Guy Verhofstadt a întrebat-o dacă planul de revenire economică al Ungariei a fost deja suspendat, așa cum a scris presa germană.

„Am verificat acum cu cabinetul președintelui și cu colegii responsabili de fondurile de recuperare, de adoptarea și evaluarea planurilor. Nu există această știre că am oprit procesul, se desfășoară în continuare.

Desigur ne uităm la sistemul de control și audit din statele membre și decizia privind aprobarea planurilor individuale va fi luată de Consiliu prin majoritate calificată, nu e decizia Comisiei.

Desigur că și Comisia poate opri când vedem probleme cheie. Nu pot confirma acum, în acest moment, că s-a întâmplat așa. Presa germană nu a avut dreptate”, a spus Jourova.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading