Comisia Europeană insistă pentru adoptarea Certificatului verde digital, deși admite că sunt incertitudini științifice privind COVID-19

by | 6 May 2021 | Politică

În dezbaterea din Plenul Parlamentului European, din 28 aprilie 2021, cu privire la  Certificatul verde digital ce ar urma să fie impus pentru circulația pe teritoriul statelor membre, Comisia Europeană a admis, prin vocea comisarului pe Justiție, Didier Reynders, că nu are date suficiente cu privire la efectele vaccinării. Cu toate acestea, Comisia insistă ca Certificatul verde digital să fie adoptat pentru a asigura, cât mai curând, o abordare unitară privind circulația cetățenilor în spațiul Uniunii.

Dacă putem lua decizia politică, atunci soluția tehnică va fi gata în timp util. Dacă nu, riscăm o fragmentare la nivelul Europei, cu o multitudine de soluții naționale probabil incompatibile. Riscăm să avem o varietate de acte și documente care să nu poată fi verificate în alte state membre. Riscăm de asemenea proliferarea documentelor falsificate și, odată cu acestea, și răspândirea virusului, dar și a neîncrederii din partea cetățenilor. În timp ce implementăm certificatul verde digital, trebuie să trăim cu faptul că există incertitudini științifice cu privire la COVID-19”, a declarat Didier Reynders, în plenul Parlamentului European.

Comisarul european a admis însă că nu există răspunsuri științifice la toate aspectele privind efectele vaccinării, dar că Uniunea Europeană nu mai poate aștepta până vor veni răspunsurile la aceste întrebări și că trebuie să treacă la acțiune:

Nu avem încă dovezile științifice complete despre efectele vaccinării sau despre recuperarea în urma infecției. Dar nu putem aștepta ca toate aceste întrebări și își găsească un răspuns pentru a începe să acționăm. Trebuie să acționăm acum, prin adoptarea acestui text, care e suficient de flexibil, pentru a lua în considerare aceste evoluții pe măsură ce cunoștințele științifice vor deveni disponibile.”, a mai subliniat Reynders în susținerea Certificatului verde digital.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading