Compensarea prețului carburanților va fi prelungită cu 3 luni

by | 20 Sep 2022 | Politică

Coaliția de guvernare a decis ca șoferii să mai primească încă trei luni compensarea cu 50 de bani pentru carburanți.

Coaliția de Guvernare a decis ca ajutorul pentru șoferi să fie acordat încă trei luni, iar măsura se va aplica atât pentru benzină, cât și pentru motorină. Acest lucru înseamnă că, până la finele anului, șoferii nu vor plăti prețul întreg la pompă.

Discuţiile purtate ieri de liderii partidelor aflate la putere au avut loc în contextul în care PNL propusese ca măsura să fie menţinută, însă doar pentru motorină, nu şi pentru benzină.

PSD nu a susţinut însă această variantă, considerând-o discriminatorie. La rândul său, UDMR a susţinut că bugetul de stat permite compensarea chiar până la primăvară. În cele trei luni de aplicare a reducerii cu 50 de bani a preţului la carburanţi, costurile bugetare au fost de 900 milioane de lei.

“Guvernul României nu trebuie să invoce impactul bugetar al acestei măsuri, deoarece a fost de doar 800 milioane lei față de 2 miliarde lei cât a fost estimarea inițială. Față de miliardele de euro alocate de celelalte țări din UE, suma este nesemnificativă pentru bugetul de stat”, a declarat fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP.

Decizia iniţială de compensare a preţului la carburanţi a fost luată la finalul lunii iunie 2022.

BREAKING! Prețul la motorină și benzină va fi compensat pentru trei luni

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat şi jumătate de distribuitori. Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading