Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că ziua votului pentru alegerile parlamentare din România poate fi amânată până la trei luni

by | 14 Oct 2020 | Politică

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că ziua votului pentru alegerile parlamentare din România poate fi amânată până la trei luni, după data de 6 decembrie 2020, care este cea aprobată în acest moment de Parlamentul României.

Pe de altă parte, o asemenea amânare o poate decide doar Parlamentul, a mai stabilit CCR.

Aceste elemente sunt precizate în motivarea deciziei prin care CCR a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului Orban asupra Legii privind organizarea alegerilor parlamentare.

Decizia Curții intervine în contextul în care un deputat independent a inițiat un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare, iar PSD a anunțat că acest proiect va fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a declarat de mai multe ori că se opune amânării alegerilor parlamentare, pe care a calificat-o drept o tentativă a unor parlamentari de a mai încasa indemizații câteva luni în plus.

Argumentul celor care susțin amânarea alegerilor este faptul că în decembrie 2020 ne vom afla în plină pandemie, dar șeful statului a atras atenția că nici în primăvara anului 2021 situația sanitară a României nu va fi mult mai bună.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading