Dorința fierbinte și profundă a USR e s-o facă firesc și democratic în două tururi

by | 29 Jun 2021 | Politică

PSD şi-a proclamat victoria în alegerile locale parţiale de duminică 27.06.2021, după ce partidul a câştigat în 17 din 35 de localităţi în care a avut loc scrutinul. Şi liderii liberali i-au felicitat pe candidaţii PNL care au câştigat primăriile sau consiliile locale.

USR nu a reușit să câștige nicăieri iar sursele spun că n-a ieșit nici pe locul 2. Dar progresiștii de extremă stânga au găsit repede o scuză.

Motivul ar fi că nu există alegerea primarilor în două tururi, spune copreședintele formațiunii Dan Barna:

„ Dacă am fi avut, așa cum e firesc și democratic, alegeri în două tururi, lucrurile ar fi stat cu siguranță altfel”.

„E aceeași problemă pe care am avut-o și la alegerile locale generale. Faptul că nu există acest lucru de bun simț democratic – alegerea primarilor în două tururi – are ca efect rezultatul obținut ieri (duminică – n.r.). În foarte multe din locurile unde au fost alegeri am fost pe poziția a doua. Dacă am fi avut, așa cum e firesc și democratic, alegeri în două tururi, lucrurile ar fi stat cu siguranță altfel”, spune Dan Barna.

Dar în preocuparea la modă zilele astea de a te da victimă cu orice preț, USR a uitat că depindea DOAR de ei sa fie alegeri în doua tururi, pentru că … Surpriză! Sunt la putere. Dar poate gândul profund doar la educația sexuală i-a înfierbântat atât de mult că nu mai știu că au majoritate în Parlament și că guvernează țara, ambele cu partenerii lor PNL.

Barna promite iar că va cere din nou în coliție adoptarea legii care prevede alegeri în două tuturi pentru primari.

„Este un demers pe care o să continuăm să-l susținem și sper ca această coaliție să-și respecte angajamentul din programul de guvernare și angajamentul din campania electorală ca România să aibă ocazia să-și aleagă următorii primarii din două tururi. Este unul dintre subiectele blocate la nivelul coaliției. Sper ca în această toamnă electorală din interiorul celor două partide să putem să inițiem această legislație și să obținem voturile necesare”, transmite Barna.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading