E-mailurile lui Anthony Fauci dezvăluie efortul lui de a cenzura oamenii de știință anti-carantină

by | 20 Dec 2021 | Politică

E-mailurile recent lansate arată că Anthony Fauci și șeful său de la Institutul Național de Sănătate din SUA (NIH) au dorit să efectueze o blocare „rapidă și devastatoare” a experților în sănătate care au propus o strategie de control al Covid-19 fără carantină.

E-mailurile, lansate vineri de subcomisia House Select pentru criza coronavirusului, arată că directorul NIH în retragere, Francis Collins, i-a spus lui Fauci în octombrie 2020 să discrediteze Declarația de la Great Barrington (GBD) – o declarație care propune să se lucreze pentru obținerea imunității de turmă prin „protecție concentrată” a ” celor mai vulnerabili”.

La câteva zile după ce declarația fost publicată, Collins i-a notificat pe Fauci și pe alți oficiali din domeniul sănătății despre modul în care propunerea a „trei epidemiologi marginali” a primit „multă atenție” și a cerut o „desființare rapidă și devastatoare a ideilor acestora”.

Până acum declarația a fost semnată de 897.093 persoane din care 15.385 oameni de știință experți în medicină și sănătate publică, 45.363 medici și 836.337 cetățeni îngrijorați. Citiți aici declarația.

La scurt timp mai târziu, Fauci îi trimite prin e-mail lui Collins un articol de opinie al revistei Wired care „dezminte această teorie” și îi critică pe cei trei oameni de știință – Martin Kulldorff, epidemiolog la Universitatea Harvard, Sunetra Gupta, epidemiolog la Universitatea Oxford și Jay Bhattacharya, un expert în politici de sănătate publică la Universitatea Stanford – pentru că au promovat o abordare fără a „urma metoda științifică” impusă mediatic.

După ce Collins laudă acest răspuns „excelent”, Fauci îi trimite un alt articol de opinie în revista The Nation care „[a respins] abordarea imunității colectivă”. Collins răspunde fiind de acord cu articolul că ideea este o „amăgire mortală”.

Această parte a schimbului nu a fost inclusă în dezvăluirile de către subcomitet în raportul său de sfârșit de an, ci a fost postată într-o serie de tweet-uri de Phil Magness, director de educație la Institutul American de Cercetare Economică (AIER), un think tank libertarian care a sponsorizat declarația GBD. Magness condamnă „campania de calomnie” lansată ulterior de Collins împotriva oamenilor de știință printr-un articol din Washington Post în care a fost citat.

De asemenea, Fauci a trimis un e-mail fostului coordonator al răspunsului la coronavirus la Casa Albă, Deborah Birx, despre adoptarea unei poziții publice „foarte [puternice]” împotriva GBD.

După lansarea e-mailurilor, Bhattacharya a spus că a fost „subiectul unui atac de propagandă din partea propriului meu guvern”, în timp ce Kulldorff a postat pe Twitter că o „invitație” la o „dezbatere publică” privind imunitatea colectivă este încă deschisă.

În timpul unui interviu de vineri cu Fox News, Collins și-a confirmat poziția de „eliminare” a opiniilor contrare, susținând că abordarea imunității de turmă „nu avea sens” pentru el, deoarece adoptarea acesteia ar fi dus la „sute de mii de decese suplimentare”.

Etichete: cenzură

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading