Egalitatea de gen e importantă pentru Ciucă de aceea femeile reprezintă 9% din guvern

by | 8 Mar 2023 | Politică

Atenție, urmează limbaj de lemn!

În Luna Femeilor, Premierul Nicolae Ciucă a transmis că guvernul său se asigură în permanență că măsurile legate de egalitatea de gen sunt incluzive, echitabile și nediscriminatorii și că oferă femeilor oportunități de abilitare socială, politică și economică.

Premierul României s-a adresat participanților la conferința “Femei mai puternice în România” organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Potrivit lui Ciucă, promovarea egalității de gen, reducerea decalajului salarial și a segregării verticale și orizontale, combaterea discriminării, stereotipurilor și prejudecăților, echilibrarea vieții personale, familiale și profesionale, violenței, abuzului și eradicarea hărțuirii rămân un obiectiv important al guvernului.

“Este greu de imaginat o societate democratică, funcțională și deschisă fără participarea deplină și efectivă a femeilor în toate domeniile vieții”, a cuprins printre altele mesajul premierului. Ciucă a subliniat că România are deja prevederi bine structurate care asigură egalitatea de șanse și nediscriminarea, care sunt puse în aplicare prin mecanisme funcționale.

Totodată, programul de guvernare are în vedere promovarea egalității de șanse și prevenirea și combaterea violenței domestice ca o prioritate. În acest sens, agenția responsabilă cu implementarea egalității de șanse între bărbați și femei a elaborat și o strategie națională, a adăugat premierul liberal.

El a reamintit, de asemenea, că România a implementat pe deplin acquis-ul UE în domeniul nediscriminării bazate pe gen în sistemul său juridic. Potrivit mesajului premierului, guvernul este pregătit să-și îndeplinească obligațiile prin ratificarea Convenției de la Istanbul. El a recunoscut însă că mai este de lucru în acest domeniu considerând că schimbarea mentalității sociale în spiritul egalității de gen este încă foarte dependentă de educație.

Printre neajunsuri, Ciucă a menționat că, conform indicelui de egalitate de gen, România are cea mai mică proporție de femei în luarea deciziilor politice dintre statele membre UE.

„În acest context, aș dori să subliniez că susțin introducerea în lege a cotei de reprezentare politică feminină”, a spus premierul.

Dincolo de propagandă, iată crudul adevăr

În legătură cu declarațiile răsunătoare ale premierului român, care deține și funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL), nu trebuie uitat că marele său cabinet de coaliție format din 22 de persoane are doar două femei ministru, și anume Ministrul Educației Ligia Deca (fost consilier prezidențial) și social-democratul Gabriela Firea (PSD).Șeful Ministerului Afacerilor Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Adică 9%. Asta da egalitate de gen!

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading