Florin Cîțu: Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate dar nu se întâmplă fără vaccinare

by | 22 Apr 2021 | Politică

Florin Cîțu a făcut declarații despre relaxarea măsurilor. “Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate“, a spus premierul la începutul conferinței de presă. Premierul a anunțat că revenirea la normalitate nu se va face 100% începând cu 1 iunie. Florin Cîțu a precizat că depinde de vaccinare revenirea la normalitate.

“Este o condiționalitate, nu se întâmplă fără vaccinare. Este singura soluție. Anul trecut am fost închiși două luni și nu am revenit la normalitate”,

a afirmat premierul la finalul primei reuniuni al Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021.

Este cam devreme renunțarea la mască de la 1 iunie

Premierul a mai spus că este cam devreme renunțarea la mască de la 1 iunie. ‘Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea cele 10 milioane de persoane vaccinate”, a mai afirmat Cîțu, conform HotNews.

Potrivit acestuia, în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate a fost aprobat un regulament. Fiecare minister va veni cu propuneri pe care le va discuta mai întâi cu sectoarele din subordine.

Comitetul se va reuni săptămânal, însă vor putea avea loc și ședințe extraordinare.

“Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;- până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție.”
a spus Cîțu într-o conferință de presă susținută pe 5 aprilie.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading