Florin Cîțu, un câștigător pe cale să piardă tot

by | 27 Sep 2021 | Politică

Florin Cîțu tocmai a fost ales în fruntea PNL după un congres presărat cu osanale deșănțate din propria ogradă, cu intense huiduieli din barca umilitului de serviciu, Ludovic Orban, totul organizat fără respectarea niciunei măsuri de protecție anti-corona.”Distanțați” ca siamezii, liberalii și-au frecat palmele și și-au suflecat mânecile, gata să înfulece din ciolanul Saligny de 10 miliarde de euro. Iar Cîțu pare că a înțeles din timp că un partid se face mare doar dacă are reprezentare în teritoriu.

Acesta e și motivul pentru care USR face orice să scape de Cîțu, sperând că vor reuși să impună un premier mai fluid pe care să-l convingă să nu cheltuie fondurile Programului Saligny în zona rurală. Doar știm că useriștii nu sunt interesati decât de tinerii frumoși și liberi din orașe, satele românești fiind, aparent într-o altă țară.

Dar să nu fim naivi, nici USR nici PNL nu dau doi bani pe noi, altfel nu bagau țara în criză guvernamentală acum în pandemie, când spitalele sunt pline și iar nu avem paturi ATI și alte sperietori. Să ne hotărâm: ori e grav, suntem pe moarte de covid și de foame și ei sunt toți nesimțiți, ori nu e grav și e doar o altă zi la serviciu pentru politicieni.

Până una alta, USR respinge categoric ca Câțu sa rămână premier și teoretic zilele îi sunt numărate, fiind total la mâna USR și PSD pentru a rămâne la guvernare:

Barna: “Pentru noi nu există alt scenariu. PNL să vină fără Cîțu să discutăm un calendar de reforme și atunci revenim la guvernare, altfel rămânem în opoziție. Dar fără noi să se știe că susținerea guvernului nu poate fi asigurată decât de PSD”

Cioloș: “Și fără Florin Cîțu premier, eu nu aș mai intra într-un guvern de coaliție fără un calendar precis de reforme, după modelul german. Tocmai ca să nu existe disputele de pe parcursul mandatului”

Pe de altă parte, vrabia mălai visează – Rareș Bogdan amenință că nu mai dă USR-ului ministerele importante așa cum a făcut Orban pentru a-și asigura funcția de Șef al Camerei Deputaților:

Bogdan:”Nu mai renunțăm la Fonduri Europene și Transporturi, știind ce bani sunt la Bruxelles. Ei pot lua Cultura, au susținere publică din zona culturală”.

Cîțu joacă tare, sprijinit din umbră de politicieni mai trandafirii pe semne, începând și ofensiva împotriva votanților USR. El a anunțat că guvernul analizează reducerea graduală a contribuțiilor plătite pentru salarii (contracarând promisiunea USR cu taxe 0 pe salariul minim), care ar fi compensate de eliminarea unor excepții de la plata impozitelor și contribuțiilor la unele domenii (probabil it-iștii – care votează USR majoritar).

”PNL nu acceptă ca alt partid să îi spună pe cine să pună premier. USR PLUS să renunțe la parteneriatul cu PSD și cu antivacciniștii de la AUR și să revină în coaliție”, a spus Florin Cîțu.

Până când se termină comedia politică, frigul, foamea și covidul se vor lupta pentru noi sau mai știi, poate fac o coaliție.

Etichete: Cîțu | PNL

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading