Florin Cîțu, un premier 3 în 1: bețiv, penal, țepar; al doilea dosar din SUA pentru o țeapă bancară

by | 16 Aug 2021 | Politică

Titlul pare dur dar de fapt nu este nici pe departe cât ar merita. Tocmai a apărut un al doilea dosar din SUA al lui Florin Cîțu și este vorba de cea mai joasă speța de infracțiune: o țeapă dată unei bănci. Concret a făcut datorii pe cartea de credit și nu a plătit nimic, apoi s-a făcut nevăzut în România.

Mediafax a publicat, duminică, un dosar din statul Iowa împotriva lui Florin Cîțu, deschis în anul 2008, la 6 ani după plecarea acestuia din SUA, pentru neplata unei datorii de aproape 7.000 de dolari la Maryland National Bank.

Este vorba despre un proces civil intentat împotriva lui Florin Cîțu de către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC, pentru suma de 9.755 de dolari, pentru neplata unei datorii de 6.698 de dolari la Maryland National Bank. Firma de recuperare l-a căutat pe Cîțu și a angajat chiar și un investigator profesionist ca să îl localizeze. După 7 luni de la chemarea în judecată, instanța respinge temporar cazul, iar firma de recuperare nu mai redeschide procesul nereușind să-l localizeze.

În perioada evenimentelor din instanţa americană, Florin Cîţu era director Pieţe Financiare la ING Bank România. Lucrase între timp şi la Banca Naţională a Noii Zeelande şi Banca Europeană de Investiţii – Luxembourg.

În conferința de presă de sâmbătă, premierul Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști despre un dosar din anul 2008, din Iowa. Jurnaliștii l-au întrebat dacă speța are legătură cu un eventual împrumut, însă prim-ministrul a declarat că nu știe despre ce e vorba, mai ales că în 2008 era deja în România.

Q: Cu cât ați vândut mașina? Mai este un dosar în 2008, apare tot în Iowa, legat de o problemă tot financiară, de un împrumut?
A: Acolo nu am nici o explicație. În 2008 eram deja în România, deci chiar nu știu despre ce e vorba. Mașina cred că am vândut-o cu 1.500 de dolari, era veche, era de prin 1988.

Ulterior, jurnaliștii l-au întrebat dacă dosarul din 2008 are legătură cu un împrumut nerestituit de premier. Cîțu nu a oferit un răspuns pozitiv sau negativ ferm, spunând că ”nu crede” că dosarul ar avea legătură cu un împrumut nerestituit.

Premierul a fost întrebat punctual dacă și-a restituit împrumuturile făcute pentru a plăti onoarariul avocaților care l-au reprezentat în episodul condamnării în SUA și a răspuns, din nou, evaziv: ”Cred că da”. Cîțu a mai spus că nu mai știe de unde a luat banii pentru a plăti împrumutul:

Q: De unde ați plătit avocații?
A: Am vândut mașina și cred că m-am împrumutat la bancă.

Q: Ați plătit împrumutul ulterior?
A: Da, cred că da.

Q: De unde ați luat banii?
A: Nu mai știu.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading