Gabriela Firea vrea măsuri urgente pentru evitarea unui “dezastru demografic”

by | 4 Nov 2021 | Politică

Senatorul PSD Gabriela Firea avertizează că România se află în fața unei triste realități, aflându-se într-un nedorit top al ”dezastrului demografic”. În cazul în care nu vor fi luate măsuri urgente, populația României va scădea, dramatic, până în anul 2100.

Avertismentul Gabrielei Firea survine în contextul în care PSD și Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) au semnat, miercuri, Acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Demografie.

”Copiii și bunicii noștri au nevoie de cea mai mare atenție! Declinul demografic trebuie stopat prin proiecte concrete. Am semnat astăzi Acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Demografie între PSD și PPU-SL, primul pas în dezvoltarea unor proiecte esențiale pentru viitorul României. Scăderea demografică este una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta în următoarele decenii. Suntem în topul dezastrului demografic, dacă nu facem nimic, vom ajunge 6 milioane până în 2100. Vremea vorbelor goale a trecut, avem nevoie de proiecte concrete, implementabile rapid”, a spus Gabriela Firea.

Social-democrații, alături de PPU-SL, propun un pachet de măsuri urgente care sunt necesare pentru a fi încetinit declinul demografic și pentru ca natalitatea să crească în România.

Este vorba, în special, de acordarea sprijinului pentru femeile însărcinate și pentru familiile cu copii, însă nu va fi trecută cu vederea nici situația seniorilor din România.

”Vom propune împreună, PSD și PPU-SL, un pachet de măsuri dedicate încetinirii declinului demografic și susținerii natalității din România. Primele măsuri vizează extinderea la nivel national a Programelor implementate de PMB în mandatul meu: FIV, sprijin pentru femeile însărcinate, pentru familiile cu copii. Ne vom apleca cu grijă asupra situației seniorilor. Vom elabora măsuri dedicate susținerii acestora – financiare, de protejare a sănătății, de combatere a însingurării, de stimulare a unei vieți sănătoase și active. Ne gândim și la necesitatea modernizării infrastructurii – de la creșe și grădinițe, la spitale sau la construirea de cămine pentru seniori”, a adăugat Gabriela Firea.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading