Guvernul Cioloș la zi: PNL îl trimite pe Cioloș la AUR și PSD să ia voturi, UDMR nu îl susține iar USR vrea să facă singur guvern

by | 15 Oct 2021 | Politică

Premierul desemnat Dacian Cioloş a discutat, miercuri, la sediul PNL, aproximativ o oră cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Negocierile s-au încheiat fără a exista o înțelegere pentru susținerea unui Guvern Cioloș.

Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu Cioloş, că trebuie să prezinte în interiorul formaţiunii politice pe care o conduce ce s-a discutat în prealabil între liderii partidelor.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a anunţat de altfel că, în cursul zilei de vineri, va avea o nouă întâlnire cu liderii PNL şi UDMR, menţionând că le-a transmis acestora intenţia lui de a forma cât mai repede un guvern.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode a declarat că decizia clară a PNL este de a-l susține pe Florin Cîțu ca propunere de prim-ministru. De asemenea, și secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, a precizat că guvernul trebuie format în jurul PNL, cu Florin Cîțu prim-ministru.

Conducerea PNL a decis în unanimitate să nu susțină un Guvern Cioloș, înaintea discuțiilor dintre premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor programată pentru vineri după-masă. Decizia BEX îl trimite pe Dacian Cioloș „să își facă majoritate cu PSD și AUR”, potrivit unor surse din conducerea PNL.

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că UDMR nu îl va susține pe Dacian Cioloș pentru formarea unui guvern. „Nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției”, transmite președintele UDMR, într-un mesaj pe Facebook.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat, vineri, după ce PNL a refuzat să-l susțină la formarea unui guvern, că USR merge mai departe și va propune un guvern la începutul săptămânii viitoare. Acesta a spus că o ședință a Comitetului Politic USR va avea loc duminică după-amiază, termen până la care PNL se poate răzgândi.

Înainte de căderea Guvernului Cîțu, PSD a ajuns la 35, 4%, PNL la 21,9%, USR a căzut la 9,8 % iar AUR urcă la 17,1% și își dublează scorul electoral,se arată într-un sondaj Inscop realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021.

Etichete: PNL

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading