Guvernul trebuie să suspende restricțiile discriminatorii între vaccinați și nevaccinați

by | 20 May 2021 | Politică

Guvernul trebuie să suspende restricțiile discriminatorii între vaccinați și nevaccinați, cel puțin până la pronunțarea Parlamentului European solicită PSD.

“PSD solicită Guvernului să anuleze imediat măsurile care introduc discriminarea cetățenilor în funcție de vaccinarea anti-COVID. Este inacceptabil ca Guvernul să condiționeze drepturi și libertăți cetățenești în funcție de administrarea vaccinului anti-COVID, mai ales acum când a admis eșecul campaniei de vaccinare prin recunoașterea oficială că nu poate atinge țintele propuse inițial.

Atâta timp cât accesul la vaccinul anti-COVID este gratuit pentru toți cetățenii, este necesar ca aceleași condiții de gratuitate să fie garantate și pentru ceilalți români care optează pentru testarea PCR sau de tip antigen. În caz contrar, se introduce o discriminare financiară între două categorii de cetățeni.

De exemplu, condiționarea accesului în anumite spații sau la anumite evenimente pe baza unui test antigen contra cost, pentru persoanele care au trecut prin boală și au dezvoltat imunitate este discriminatorie în raport cu persoanele care s-au imunizat prin administrarea gratuită vaccinului anti-COVID.

Guvernul României trebuie să suspende toate aceste măsuri discriminatorii cel puțin până la pronunțarea Parlamentului European, unde în prezent se discută intens varianta asigurării testelor gratuite pentru persoanele nevaccinate anti-COVID.

PSD subliniază că și testarea anti-COVID este o metodă eficientă de combatere a pandemie, ceea ce ar justifica gratuitatea testelor, la fel ca în cazul vaccinului. Eficiența testării se poate vedea în cazul multor state care, deși au o rată extrem de scăzută a vaccinării, au reușit să reducă substanțial numărul de noi cazuri și de decese COVID, prin testarea pe scară largă a populației.”  conform psd.ro.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading