Guvernul va oferi 100 lei pentru fiecare vaccinat. V-a convins, nu?

by | 11 Aug 2021 | Politică

Românii care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă – două doze de vaccin Pfizer, Astra Zeneca sau Moderna sau o doză de vaccin Johnson&Johnson – vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei, a anunțat marți ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la finalul ședinței coaliției. Ioana Mihăilă a precizat că măsura a fost “agreată” la nivelul coaliției și se adresează exclusiv persoanelor care se vor vaccina de acum încolo, nu și celor deja vaccinate. Premierul Florin Cîțu a precizat că este vorba despre un proiect pilot. Măsura nu se aplică imediat, ci după ce Guvernul va adopta un act normativ în acest sens.

Forma finală a actului normativ ce urmează să fie adoptat de Guvern nu este cunoscută în acest moment, iar decizia finală – dacă măsura se va adresa tuturor persoanelor care se vor vaccina de acum încolo sau va fi un proiect pilot mai restrâns – va aparține Guvernului, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății. Măsura s-ar putea aplica din luna septembrie, după rectificarea bugetară.

“Am agreat o măsură care a fost propusă, și anume bonurile de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a mai precizat și că “urmează să vedem posibilitățile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate”.

Și premierul Florin Cîţu a anunţat că în coaliţie au fost discuţii despre demararea unui proiect pilot prin care persoanele care se vaccinează să primească un voucher în valoare de 100 lei.

De asemenea, va exista şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading