Iohannis a reapărut în viața publică supărat fiind și pe PNL și pe USR

by | 28 Apr 2021 | Politică

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, intr-o conferinta de presa ca va avea „o discutie” cu liderii PNL in cazul acuzatiilor penale la adresa lui Costel Alexe si Mihai Chirica.

“Procurorii au inceput cercetarea penala fata de liberalul Costel Alexe pentru spaga. Azi a venit randul primarului PNL Iasi. Dinspre PNL e tacere totala. Unde sunt criteriile de integritate? Nu e prea mult pentru PNL sa tina doi penali?”, a fost intrebat Iohannis.

“Ar fi cazul sa reactioneze politic si PNL, daca nu o va face in urmatoarele zile, voi avea o discutie pe aceasta speta”, a raspuns Iohannis.

“Partidul v-a ignorat in legatura cu Alexe. Mai conteaza vocea dvs. in PNL?”, a insistat jurnalistul.

“Vom vedea”, a punctat presedintele.

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT intr-un caz de inselaciune cu un teren al primariei.

Intr-un dosar separat și Costel Alexe președintele Consiliului Județean Iași a fost pus sub acuzare de DNA pentru luare de mită.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, ca proiectul legilor Justitiei, elaborat de ministrul Stelian Ion, nu a fost dezbatut in interiorul coalitiei, iar acest lucru a dus la o oarecare nemultumire a partenerilor de la guvernare pentru ca nu au fost consultati in aceasta privinta.

Iohannis, critic fata de proiectul lui Stelian Ion privind repararea legilor justitiei: „Nu cred ca atributiile Presedintelui Romaniei trebuie diminuate si in consecinta personal nu sunt de acord cu aceasta varianta”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, ca proiectul legilor Justitiei, elaborat de ministrul Stelian Ion, nu a fost dezbatut in interiorul coalitiei, iar acest lucru a dus la o oarecare nemultumire a partenerilor de la guvernare pentru ca nu au fost consultati in aceasta privinta.

“Avizul conform este opozabil ministrului si nu presedintelui. Este un detaliu care nu a fost bine explicat public. Presedintele nu sta in niciun fel de aviz conform sau neconform, in conformitate cu Constitutia Romaniei. Daca avizul CSM-ul devine conform, atunci CSM va putea refuza propunerea ministrului, dar nu va putea sa il refuze pe presedinte. Mi se pare un pas care trebuie bine discutat, cum si intregul proiect trebuie mult mai bine discutat”, a explicat seful statului.

El a mai declarat ca proiectul propus de ministrul Stelian Ion nu a fost dezbatut, ci a fost trimis mai intai la CSM.

“A existat o dezbatere publica pe un proiect care a fost lucrat pe cand la Ministerul Justitiei a fost domnul ministru Predoiu. Acel proiect al ministrului Predoiu a fost discutat larg in diferite formate.

Proiectul elaborat de ministrul Stelian Ion nu a fost dezbatut in aceste formate, ci a fost trimis spre avizare CSM, ceea ce nu a corespuns nici intentiei coalitiei, nici spiritului legii, drept pentru care coalitia a infiintat o comisie de parlamentari care impreuna cu ministrul si cu alte autoritati vor analiza aceste propuneri. Este evident ca in coalitie a existat o oarecare nemultumire pentru ca nu au fost consultati, lucru care intre timp s-a corectat”, a afirmat Iohannis.

El a preciat ca nu isi doreste ca legile Justitiei sa diminueze atributiile presedintelui in ceea ce priveste numirea procurorilor sefi.

“Aceste chestiuni sunt momentan in faza de proiect. Ele vor fi discutate, vor intra in Parlament si dupa aceea vom vedea in ce forma vor ajunge ele. Evident ca eu nu cred ca atributiile Presedintelui Romaniei trebuie diminuate si in consecinta personal nu sunt de acord cu aceasta varianta, dar nu stiu daca ea va ramane sau nu in proiect”, a anuntat Iohannis.

Etichete: PNL

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading