Jucătorul de tenis numărul 1 mondial va fi suspendat de la Wimbledon dacă nu îl denunță pe Putin

by | 18 Mar 2022 | Politică

Potrivit ultimelor știri din presa engleză actualul jucător de tenis numărul unu din lume, Daniil Medvedev, se confruntă cu o interdicție de a participa la turneul de la Wimbledon, dacă nu îl denunță public pe Vladimir Putin.

Ministrul britanic al sportului, Nigel Huddleston, a declarat miercuri, în cadrul unei comisii restrânse din parlament, că jucătorii ruși și belaruși vor trebui să treacă în fața camerelor de filmat și să spună lumii că se opun acțiunilor țărilor lor în Ucraina pentru a putea concura.

E ca și cum ai fi cerut unui cetățean din Romănia comunista, care a reușit să fugă în Germania, să-l denunțe pe Ceaușescu în conditiile în care restul familiei a ramas în România. Dacă se întampla ceva familiei rămase să traiască acasă?

Huddleston a adăugat că doar evitarea arborării drapelului sau a purta culorile țărilor lor nu ar fi suficient.

„Multe țări au convenit că nu vor permite reprezentanților Rusiei să concureze”, a spus ministrul, adăugând: „Sunt și probleme cu vizele. Când vine vorba de indivizi ruși, asta este mai complex.”

„Nimănui care arborează steagul Rusiei nu ar trebui să-i fie permis [să joace]”, a subliniat Huddleston.

Huddleston a mai spus: „Ar fi mai bine dacă putem decidem în consens global acest lucru”.

Nu a existat nicio asigurare din partea ministrului dacă Medvedev și alți ruși sau belaruși vor fi protejați de potențiale agresiuni din partea lui Putin dacă își vor denunța public liderul.

Medvedev a fost întrebat anterior despre situația din Ucraina, răspunzând „Mesajul meu este întotdeauna același – vreau pace în toată lumea”.

Aparent, acest lucru nu este suficient pentru miniștrii sportului și culturii din Regatul Unit, care cred că sunt vârful de lance al războiului cu Putin.

Asociația Mondială de Tenis a anunțat că nu este de acord cu potențiala interdicție a jucătorilor ruși, șeful WTA, Steve Simon, remarcând:

„Vă pot spune că nu am interzis niciodată sportivilor să participe la turnee, ca urmare a pozițiilor politice ale conducerii țărilor lor, așa că ar fi nevoie de ceva foarte semnificativ pentru ca asta să se schimbe, dar nu știm unde va duce asta.”

„Simt că acești sportivi nu ar trebui să fie cei care sunt penalizați de deciziile unei conduceri autoritare care face lucruri groaznice, condamnabile” a spus Simon în continuare.

Situația cu Medvedev este la fel de interesantă ca și situația lui Novak Djokovic, care se confruntă cu interdicția de a participa la Wimbledon și alte turnee pentru că rămâne nevaccinat. Jucătorii numărul unu și numărul doi din lume își văd carierele periclitate doar pentru că nu au amplificat public cerințele narative, de gândire ale factorilor decidenți.

Între timp, cultura anulării a fost extinsă la o țară întreagă din cauza acțiunilor liderului său. Ce facem cu rușii care trăiesc în Romania, îi bagam la puscarie daca Putin este nebun? Interzicem sportivilor ruși să participe la competitii dar pe toate posturile de televiziune mainstream vedem analiști care afirmă că populatia din Rusia nu o să mai suporte și il va elimina pe Putin. Deci, acceptăm că sunt și ruși care militează împotriva războiului dar numai când vrem noi și când avem nevoie de ei.

Orchestra Simfonică din Montreal a interzis unui tânăr pianist rus să participe la evenimentele sale, în ciuda faptului că muzicianul se opune public invaziei ruse a Ucrainei iar sportivii ruși cu dizabilitați au fost impiedicați sa participe la olimpiada paralimpicilor de la Beijing.

Nu va exista nici o compasiune din partea lui Putin față de vreun jucator de tenis sau alți sportivi, sportive din țara lui atâta timp cât gazul care aduce euro in Rusia curge necontenit către Europa. Toate aceste chestiuni sunt prezentate în Rusia, de către actuala putere de la Kremlin, ca un afront la adresa țării ceea ce va duce la o ură profunda împotriva occidentului și la o susținere tot mai mare a lui Putin.

Copyright imagine: CNN

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading