Ludovic Orban: Europa pune presiune asupra naţiunilor prin decizii … în nişte direcţii care vin împotriva firii noastre, împotriva a ceea ce suntem noi

by | 30 Aug 2021 | Politică

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a criticat ceea ce percepe ca fiind presiunile Europei asupra națiunilor, pentru a-și schimba modul de viață.

El a declarat că este pro-european, dar pentru o Europă a națiunilor. Orban a făcut aceste declarații într-o întâlnire a filialei județene Ilfov a PNL.

Liderul liberal a mai transmis că alegerea din 25 septembrie pentru şefia PNL este şi una de valori, principii, doctrine, informează News.ro.

„Cântăriți cu mare atenție pentru că alegerea care se va face pe 25 septembrie este o alegere şi de valori, principii, doctrine. Într-adevăr, Europa pune presiune asupra naţiunilor prin decizii care se iau la nivel european exact în nişte direcţii care vin împotriva firii noastre, împotriva a ceea ce suntem noi, a ceea ce reprezentăm noi. Noi suntem pro-europeni categoric, dar sunt pentru Europa naţiunilor şi pentru o Europă ca un concept al diferenţelor, al specificităților. Bogăţia provine tocmai din diversitate, care diversitate este asigurată de menţinerea tradiţiilor, obiceiurilor, specificităţilor fiecărei naţiuni sau fiecărei comunităţi locale care stă la baza României. Apărarea interesului naţional, apărarea intereselor fundamentale care au fost vocaţia PNL nu sunt vorbe goale”, a explicat liderul PNL.

Deși e o voce dintre puținele care încearcă să concureze cu un cor la unison venit de la neo-marxiștii de la USR PLUS șî funcționărimea din cercurile  UE, e binevenită. Așteptăm mai mult curaj de la politicienii români.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading