Mandatul lui Clotilde Armand la primăria Sectorului 1 nu a fost validat

by | 12 Oct 2020 | Politică

Judecătoria Sectorului 1 a hotărât luni să amâne pentru miercuri pronunţarea în speţa mandatului lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1. Problema urmează să fie tranșată miercuri de magistrați. Totodată, instanța a decis să judece separat validarea mandatelor consilierilor locali. Acest lucru va fi discutat tot miercuri.

Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit despre o mutare importantă făcută de Daniel Tudorache în instanţă, legată de alegerile de la Sectorul 1.

„Este o cerere de intervenţie făcută de domnul Daniel Tudorache în care solicităm să se ia act că e vorba despre o fraudă electorală, cu toate dovezile pe care le-am adunat până acum şi să se invalideze rezultatul alegerilor la Primăria Sector 1, în vederea repetării alegerilor. Termenul fixat de către judecător este luni, 12 octombrie, pentru diverse motive procedurale, pentru depuneri de acte şi aşa mai departe. Probabil că luni se va discuta admisibilitatea în principiu a cererii noastre de intervenţie, iar dacă se admite atunci noi vom putea să aducem probele pe care le avem în legătură cu frauda electorală”, a explicat Gheorghe Piperea pentru DC News.

Întrebat dacă, între timp, se poate valida mandatul lui Clotilde Armand, Gheorghe Piperea a răspuns: „Bineînţeles că nu. E doar un candidat ales cu sacii în momentul de faţă. Până când nu se validează de către Judecătorie mandatul, nu are calitatea oficială de primar. De altfel, acelaşi lucru e şi în cazul lui Nicuşor Dan, doar că în acest caz se pronunţă Tribunalul şi nu Judecătoria. Vom vedea luni; până atunci mandatul nu este în vigoare”, a declarat avocatul Piperea.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading