Marcel Ciolacu, PSD: Este necesară intervenția instituțiilor statului. Blue Air, un Caritas

by | 14 Sep 2022 | Politică

Potrivit președintelui PSD, Marcel Ciolacu, intervenția instituțiilor statului este necesară pentru a rezolva situația de la compania aeriană Blue Air.

Într-o intervenție la România Tv, luni seară, politicianul a comparat compania aeriană cu o schemă piramidală, ale cărei victime sunt peste 200.000 de pasageri.

„Este o companie privată. Nu credeţi că instituţiile statului român ar trebui să intervină, să facă lumină? Totuşi, sunt peste 200.000 de români care au cumpărat bilete într-un sistem de Caritas. Părerea mea este că instituţiile statului, nu vreau să dau ordine cuiva sau să se interpreteze, nu m-am băgat, nu am comentat decizii ale magistraţilor, cred că e un caz important în care instituţiile statului trebuie să intervină” a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu le-a recomandat reprezentanților companiei aeriene să negocieze cu ministrul Finanțelor și ministrul Transporturilor pentru a găsi o soluție de despăgubire a pasagerilor.

„E o companie românească şi mi-aş dori ca această companie să depăşească aceste lucruri. Dar nu poţi să sfidezi autorităţile române şi statul român, care te-a împrumutat şi te-a ajutat la nevoie în timpul pandemiei şi să continui cu această atitudine, fiindcă nu este corect. Tu, ca companie, nu mai bine aveai un dialog cu Guvernul? Pentru că e o companie românească. Pe mine mă doare sufletul să închizi o companie românească”, a spus președintele PSD.

A fost confirmat deja de către procurorul general adjunct al Biroului pentru Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) că a fost depusă o plângere împotriva companiei aeriene Blue Air.

Între timp, din fondul de rezervă al guvernului au fost alocate cinci milioane de lei pentru repatrierea pasagerilor blocați în străinătate din cauza anulării zborurilor companiei aeriene Blue Air.

Premierul Nicolae Ciucă, șeful Partidului Național Liberal (PNL), a declarat sâmbătă că a făcut apel la cei responsabili pentru anularea zborurilor Blue Air să plătească costurile repatrierii cetățenilor români blocați în străinătate.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading