Ministru în Guvernul Cioloș urmărit penal pentru fals în declarații în formă continuată

by | 23 Jun 2021 | Politică

Președintele Klaus Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru al Energiei în Guvernul Cioloș, Victor Vlad Grigorescu. Acesta este acuzat de procurori de fals în declarații în formă continuată.

Despre Victor Grigorescu

Victor Grigorescu (45 ani) a venit, în noiembrie 2015, în Guvernul Cioloș ca Ministru al Energiei, făcând parte la vremea respectivă din Consiliul de Administratie al Electrica, functie pe care o ocupa de circa un an. În perioada 2007-2011, a ocupat poziția de secretar II în cadrul reprezentanței Permanente a României pe lângă UE, sectia comercială, cu responsabilitati în domeniul politicii comerciale comune a UE.

De asemenea, a fost expert in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, în perioada de mandat a fostului ministru Codruț Seres. Pâna să ajungă consilier al fostului ministru Răzvan Nicolescu, timp de doi ani a fost director la AG Industrial Consult, societate specializată în consultanță în domeniul politicilor publice. Din aceasta postura a consiliat clienti din domeniul privat abordând, între altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH, se arata in CV-ul său.

Agenția Națională de Integritate verifica în 2016 declarația de avere a ministrului.

Ministrul a obtinut sume importante de bani din cedarea folosintei unui bun mobil valoros, catre un offshore din insulele britanice Turks & Caicos. Problema nu este ca a incasat cel putin 791.500 lei din cedarea in doua randuri a acelui bun catre un offshore, ci faptul ca obiectul valoros nu este trecut in nicio rubrica din declaratiile de avere.

Ministrul Energiei susține că este vorba de site-ul monitoreu.com care i-a adus venituri de circa 792.000 de lei, adică 66.000 de lei pe lună, doar din închirierea sa către un offshore. Dar site-ul nu era prea funcțional, având doar câteva vizite. Era de fapt un agregator de știri din variante oficiale de la Parlamentul European și Comisia Europeană.

El și-a modificat de mai multe ori declarația de avere dar în mod neconcludent, evitând sa scrie exact ce bunuri a folosit pentru obținerea acestor venituri, informațiile fiind obținute cu ajutorul presei.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading