Ministrul de Interne: În noaptea de Înviere e permisă doar circulația participanților la slujbele religioase

by | 16 Apr 2021 | Politică

Slujba de Paști 2021 se va desfășura în alte condiții față de anii trecuți, țînând cont de contextul actual. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat ce restricții de circulație sunt în vigoare pentru sărbătorile pascale.

Bode a spus că procesiunile religioase vor strânge cu siguranță un număr mare de credincioși, se va forma aglomerație, traficul va fi intens, iar forțele de ordine trebuie să fie în stradă pentru a se asigura că oamenii respectă regulile.

Ministrul de Interne a reamintit că, potrivit Hotărârii de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă, în noaptea de 1/2 mai, adică în noaptea de Paște, va fi permisă circulația în intervalul 22.00 – 05.00. De asemenea, în Vinerea mare magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00.

”Guvernul Florin Cîțu, prin Hotărâre de Guvern, a stabilit măsuri pentru sărbătorile de Paști. Cei care vor merge la slujba de Înviere circulația pe timpul nopții este permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineața. Magazinele vor rămâne deschise până la ora 20 în Vinerea Mare. Stațiunile de pe litoral și stațiunile montane vor fi deschise respectând toate regulile în vigoare, dar cu o capacitate de maxim 70% capacitate de cazare.

Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică. În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a-i ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a declarat Lucian Bode.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading