Mișcarea lui Iohannis care poate asigura PNL 9.771 de directori de școli, în august

by | 27 Jul 2021 | Politică

În august, toți directorii din toate școlile vor fi numiți de inspectorii actuali, majoritatea membri PNL.

Klaus Iohannis, a făcut o mișcare cheie. Astfel, legea care prevedea ca Directorii interimari să nu mai fie numiți de Inspectorii școlari județeni, ci de consiliul de administrație al școlii, a fost retrimisă Parlamentului de președinte.

Astfel datorită acestei mișcări a Președintelui Klaus Iohannis, PNL ar putea avea 9.771 de directori de școli, în august.

„Haideți să nu ne mai ascundem, să spunem adevărul: fiecare își dorește să aibă în partidul lui un director de școală, mai ales într-o comună, unde directorul de școală dă tonul, este adevărat”, a declarat senatorul Virgil Guran, liderul grupului PNL din camera superioară a Parlamentului, cameră decisivă pentru legile care vizează Educația.

Discursul liderului de grup de la Senat, senator PNL de Dâmbovița, justifică întreg demersul prezidențialo-liberal care a urmat. În primul rând, șeful senatorilor liberali spunea că au încercat să îi schimbe pe directorii de școli, lucru care i se pare firesc și pe care l-a argumentat astfel: „suntem noi acum”. Surprins constată că „n-am reușit să-i schimbăm”, „sunt cam aceiași”.

„Noi, vă spun cu certitudine, n-am fost în stare – că suntem noi acum –, sunt cam aceeași, deci n-am reușit să-i schimbăm”, spune Guran.

Avertismentul liderului PNL este următorul: „o să dați vreo 1.600 de primării, unde sunt probabil 7.000 de școli sau câte or fi, o să dați posibilitatea primarilor PSD să aibă majoritatea directorilor de școli”.

„Dar, revenind la problema legislației, dacă vă uitați în legislație, o să vă dați seama că puterea o s-o aibă consiliul de administrație. Consiliul de administrație – acolo legea o face primarul din acea localitate. Deci, stimați colegi, mai ales cei care aveți puțini primari – că, într-un fel, să vă spun ceva: PNL-ul are totuși vreo 1.300 de primari, deci nu stăm așa rău –, cei care aveți puțini primari, cu alte cuvinte, prin această lege, votând-o, o să dați vreo 1.600 de primării, unde sunt probabil 7.000 de școli sau câte or fi, o să dați posibilitatea primarilor PSD să aibă majoritatea directorilor de școli. Haideți să nu ne mai ascundem, să spunem adevărul: fiecare își dorește să aibă în partidul lui un director de școală, mai ales într-o comună, unde directorul de școală dă tonul, este adevărat”, a spus Guran

Etichete: Iohannis | PNL

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading