Nicușor Dan a rezolvat termoficarea în București, cum a promis: 37% pierderi

by | 27 Oct 2022 | Politică

Pierderea sistemului de termoficare din București a crescut la 37 la sută anul trecut, în mandatul lui Nicușor Dan, mai bine de o treime din termoficarea s-a pierdut în pământ din cauza conductelor învechite, potrivit unui raport publicat de primăria Municipiului București.

Potrivit documentului din cele 4,7 milioane de gigacalorii achiziționate de municipalitate de la compania Termoenergetica, care operează sistemul, s-au pierdut 1,7 milioane, ceea ce înseamnă o risipă de jumătate de miliard de lei (la un pret mediu de 330 lei gigacalorie).

Sondaj: 67% cred că țara merge într-o direcție greșită; bucureștenii sunt nemulțumiți de Nicușor Dan

Pierderile sunt plătite de primărie, adică de contribuabili. 65 la sută din conductele sistemului de termoficare care deservesc o jumătate de milion de gospodării și instituții publice, deci aproximativ 1,170 milioane de consumatori, au mai mult de 25 de ani.

Anul trecut, pe liniile principale au trebuit reparate 1.813 de avarii. Sistemul de termoficare al Bucureștiului este al doilea ca mărime din Europa (după Moscova) și constă din aproximativ 4.000 de kilometri de conducte.

Înlocuirea lor a început anul acesta, dar lucrările avansează într-un ritm lent. Toate demersurile legate de proiectul de reabilitare a rețelei de termoficare și obținerea fondurilor europene necesare, în valoare de 300 milioane de euro, au fost realizate în mandatul Gabrielei Firea dar actualul primar își arogă merite. În plus a trecut aproape un an până să atribuie prin licitație contracte firmelor interesate.

Directorul general al Termoenergetica a promis că datorită demarării modernizării, apartamentele vor fi ceva mai calde în această iarnă, pentru că anul trecut bucureștenii au fost deseori nevoiți să înghețe din cauza avariilor dese.

Etichete: termoficare

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading