Ofertă de la Parlament pentru nevaccinați: câte o zi liberă pentru fiecare doză de vaccin

by | 30 Jun 2021 | Politică

Camera Deputaților a adoptat proiectul care prevede acordare unei zi libere pentru cei care se vaccinează anti-COVID respectiv părinților care își însoțesc copilul la vaccinare.

Proiectul iniţiat de USR-PLUS a picat la vot în Senat, în data de 17 mai. Conform legii, acesta a mers acum la Camera Deputaţilor pentru votul decisiv.

Ce prevede inițiativa legislativă:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților;

b) o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor;

c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, și unul dintre părinți în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

PNL nu a susţinut proiectul în Senat

Ppreşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii nu au susţinut proiectul colegilor de coaliţie de la USR-PLUS.

„Nu s-a discutat la nivelul coaliției (de guvernare – n.r.), nu face parte din strategia de vaccinare, care este stabilită la nivel guvernamental. Noi am încurajat companiile să se implice în procesul de vaccinare și foarte multe companii au arătat responsabilitate, au îndemnat angajații și au organizat în condiții exemplare procesul de vaccinare. Cred că strategia stabilită de Guvern trebuie să rămână strategia de vaccinare. Ca atare, nu avem niciun fel de obligație de a susține un proiect al unor parteneri care nu au discutat cu noi, nu au discutat nici la nivel guvernamental și care, din punctul meu de vedere, excede cadrul strategiei de vaccinare.”, spunea Ludovic Orban în luna mai.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading