Peste 400 de polițiști francezi au fost răniți în timp ce protestele de Ziua Muncii au creat haos

by | 3 May 2023 | Politică

Peste 400 de ofițeri de poliție au fost răniți și cel puțin 540 de arestări au fost efectuate în Franța, în timp ce protestele de Ziua Muncii la nivel național au creat haos în întreaga țară.

Ministerul de Interne francez a estimat numărul protestatarilor la 782.000, în timp ce sindicatul Confédération Générale du Travail (CGT) a susținut că cifra se apropie de 2,3 milioane. Se estimează că 550.000 de persoane au participat la protestnumai de la Paris.

Autoritățile franceze au confirmat luni că 108 ofițeri de poliție au fost răniți în demonstrațiile violente, precum și zeci de protestatari; cu toate acestea, ministrul de Interne Gérald Darmanin a declarat marți dimineață că această cifră este extrem de inexactă, confirmând că cel puțin 406 ofițeri au fost răniți, inclusiv 259 la Paris.

„Marea majoritate a manifestanților au fost pacifişti, dar la Paris, Lyon și Nantes în special, poliția s-a confruntat cu niște bandiți extrem de violenți care au venit cu un singur obiectiv: să ucidă polițiști și să atace proprietatea altora”, a scris ministrul francez pe Twitter, folosind aparițiile în presă ca o oportunitate de a cere legi mai dure împotriva protestatarilor violenți.

„Trebuie să avem cele mai puternice sancțiuni penale împotriva celor care atacă poliția”, a spus Darmanin.

„Nu ne mai confruntăm cu violență, ci cu tentative de asasinat împotriva poliției. În ceea ce privește incendierii clădirilor rezidențiale, aceștia trebuie să fie aduși în fața Curții de Assiză”, a adăugat Marine Le Pen.

Protestatarii au ars mai multe efigii ale lui Emmanuel Macron, în timp ce continuau să-și arate dezaprobarea față de controversata reformă a pensiilor a președintelui francez, care a păcălit democrația franceză prin ocolirea votului parlamentar.

Liderii de sindicat francezi s-au întâlnit pentru a discuta despre alte planuri de protest față de reforma pensiilor, anunțând că o altă demonstrație va avea loc pe 6 iunie.

„Facem apel la organizațiile noastre să se întâlnească cu parlamentari pentru a-i chema să voteze acest proiect de lege. În acest context, intersindicatul solicită mai multe inițiative, inclusiv o nouă zi de acțiune comună, greve și demonstrații pe 6 iunie”, se arată într-un comunicat de presă.

Etichete: Franța

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading