PNL mută războiul vaccinării între profesori, părinți și copii

by | 5 Nov 2021 | Politică

Iohannis a anunţat, joi seară, că vacanţa elevilor nu va fi prelungită, iar cursurile se vor relua fizic, acolo unde acest lucru va fi posibil. Va fi introdus un nou criteriu – rata de vaccinare în școală.

“Însă, subliniez încă din această seară, vaccinarea este singura şansă pentru a depăşi această pandemie”, arată Iohannis.

”La sfârşitul acestei săptămâni, vacanţa nu va fi prelungită şi, începând de luni, acolo unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la şcoală”, a anunţat Iohannis.

Doar școlile și grădinițele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului – profesori și angajați – este de cel puțin 60% vor fi deschise cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie. În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile vor începe online, a anunțat vineri dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.  Astfel, aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane vor începe școala fizic luni, după vacanța forțată. Regula se aplică atât unităților de învățământ de stat cât și private, exceptând școlile speciale.

Nu se mai ia așadar în considerare rata îmbolnăvirilor în localitate ci se consideră doar rata vaccinării personalului din școală. Dacă luăm de exemplu o școală cu 1000 de elevi și 100 de profesori și personal auxiliar, aceștia din urmă reprezintă doar 10% din cei prezenți în instituție. Dacă îî obligi pe cei 10% să se vaccineze oare virusul se sperie și nu mai circulă între ceilalți 90%? Dar dacă punem la socoteală și câte 2 părinți de elev, bunici, frați, verișori, cifrele cresc chiar de zece ori. În plus, cum îi oprim pe vaccinați să raspândească virusul.

Care este fundamentul științific pentru aceată decizie? De ce sunt profesorii obligați să-și declare statutul vaccinal? Care este baza legală și justă?

Cum funcționează mersul la școală unde toți sunt vaccinați într-o localitate unde rata îmbolnăvirilor este 20 / 1000? Dar într-o localitate cu incidență a bolii de 1 / 1000 dar cu profesorii nevaccinați, școala va fi închisă? Cine decide aceste măsuri aberante și ilogice? Care este motivul și fundamentul legal?

Deși se află în cădere liberă la un prag de doar 19% din intenția de vot, PNL se vede că are planuri mari de a nu face pragul electoral la alegerile viitoare.

Etichete: PNL

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading