Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că secretarul de stat numit de PNL la Ministerul Economiei a fost delegat de ministrul Claudiu Năsui să se ocupe de industria de apărare, dar fără să primească în subordine și companiile din industria de apărare. Declarația lui Orban a venit în replică la nemulțumirile celor de la USR PLUS, care îl acuză pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care l-a lăsat fără atribuții pe secretarul de stat numit de USR PLUS.

Liderii USR PLUS s-ar fi plâns, luni, în ședința conducerii partidului, că secretarul de stata George Cățean (de la PLUS), ar fi fost lăsat de ministru cu o funcție pur simbolică, fără nicio atribuție.

În replică, Orban a spus că „sunt interesante aceste delegări”, acuzând la rândul său că și liberalii sunt lăsați fără atribuții de șefii lor de la USR PLUS.


Totodată, Ludovic Orban a declarat că PNL nu susține nici proiectul de lege promovat de USR PLUS în Parlament privind instituirea unei zile libere pentru cei care merg să se vaccineze.

„Nu avem niciun fel de obligație să susținem o lege a unor parteneri care nu au discutat cu noi, nici la nivel guvernamental, și care excede cadrul strategiei de vaccinare”, a spus Orban.

Proiectul celor de la USR PLUS ar urma să fie supus votului în Senat luni după amiază.