Politicienii PNL ne arată cum putem obține o funcție de director la stat prin ȘANTAJ

by | 20 Apr 2021 | Politică

Recorder a publicat o investigație care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei ”campanii de șantaj” coordonate de la vârful Ministerului Mediului. Omul care a pus în practică această operațiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu, care îi amenința pe directorii din sistemul silvic cu controale care sigur vor descoperi o neregulă. Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

Gelu Puiu s-a lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin șantaj.

Vezi aici investigația Recorder

Costel Alexe este fostul ministru de la Mediu și Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, mai cunoscut în societate ca “stâlcitor ” principal al limbii engleze dar mai ales pentru porecla “Ministru tablă” pentru că este acuzat de DNA că a cerut șpagă produse din tablă. Deci, conform Președintelui Iohannis,este un “politician penal”.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie din februarie 2021 pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.

Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.

Etichete: PNL

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading