Polițistul arestat pentru uciderea bătrânului din Pitești a fost acuzat că a furat banii din flagrant acum 3 ani

by | 19 Apr 2021 | Politică

Incidentul de săptămâna trecută, în urma căruia un bărbat şi-a pierdut viaţa în timp ce era imobilizat de către un echipaj de poliţie din Piteşti, a şocat o ţară întreagă. Catalogat iniţial drept un accident nefericit, cazul a revoltat opinia publică după ce o înregistrare video ce a surprins întregul incident a devenit virală. În imagini se observă cum un bărbat, ce pare a fi băut, este doborât în mod brutal de către unul dintre poliţişti, după care colegii săi pun şi ei umărul la ţintuirea la pământ a bătrânului, chiar dacă – din ce se vede în filmare – singura lui vină era că vorbea prea mult. În mai puţin de un minut, după cum povestesc şi martorii, bărbatul imobilizat şi-a pierdut cunoştinţa şi nu şi-a mai revenit, în ciuda intervenţiei rapide a unui echipaj de ambulanţă.

Potrivit medicilor legiști, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere.

“În urma autopsiei am constatat că moartea a fost violentă, în urma unui poliotraumatism. Iar cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică. Asfiexierea mecanică s-a produs în urma unui traumatism cervical și traumatism toracic”, a spus medicul legist Dan Manu, într-o conferință de presă, duminică dimineață.

Daniel Drăghici, unul din cei 2 polițiști reţinuți duminică 18 aprilie după ce au trântit un bătran pe asfalt şi l-au ucis, are un trecut cu multe nereguli.

În mai 2018, presa din Argeş şi din ţară, precum şi Poliţia Română l-au prezentat pe Daniel Drăghici ca erou pe când era elev la Şcoala de Poliţie din Câmpina, dupa ce a recuperat peste 20.000 de lei pierduţi de un bătrân prin metoda Accidentul. Numai că în scurt timp au apărut indicii că Drăghici şi-ar fi însuşit o parte din banii bătrânului.

La nici patru luni după ce a fost prezentat drept eroul zilei după ce a prins în flagrant un escroc în timp ce înşela un bătrân prin metoda „Accidentul”, Daniel Drăghici a devenit principalul suspect în ancheta ce viza dispariţia unei sume din banii plătiţi de victimă. L-au dat de gol achiziţiile scumpe făcute la câteva zile după flagrant, acesta şi-ar fi cumpărat un laptop, iar în zilele care au urmat şi-ar fi tunat şi maşina. Victima ar fi depus plângere dar cauza s-a clasat din lipsă de probe.

Din toamna lui 2018, Daniel Drăghici a ajuns la Poliţia Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, unde s-a remarcat prin alte nereguli, inclusiv că a amendat de două ori un jandarm aflat în misiune. Drept urmare, Daniel Drăghici a fost sancţionat cu tăierea a 20% din salariu de către IPJ Ialomiţa. Daniel Drăghici a contestat sancţiunea în instanţă, iar pe 28 ianuarie a.c. Tribunalul Argeş i-a respins contestaţia.

Anul trecut au mai existat și alte fapte de vitejie care au fost relatate în presa locala – Jurnalul de Ialomița:

“Dacă am ajuns la capitolul „abateri rutiere inventate“, să nuanţăm. Pentru că mereu are probleme cu banii, vânează oamenii de afaceri locali. Într-unul dintre cazuri, afaceristul vizat era la un botez, la Restaurantul Unirea din Ţăndărei. Nu s-a lăsat până nu l-a luat la sediul Poliţiei oraşului pentru a-l identifica şi a-i aplica o banală amendă de circulaţie. Cu alt afacerist din zonă, de câte ori îl vede mai are un pic şi se aruncă pe capota acestuia în ideea de a-l provoca. Zilele trecute a vrut să-l amendeze pentru că avea adeverinţa pe propria răspundere pe whatsapp şi nu printată.”

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading