Incidentul de săptămâna trecută, în urma căruia un bărbat şi-a pierdut viaţa în timp ce era imobilizat de către un echipaj de poliţie din Piteşti, a şocat o ţară întreagă. Catalogat iniţial drept un accident nefericit, cazul a revoltat opinia publică după ce o înregistrare video ce a surprins întregul incident a devenit virală. În imagini se observă cum un bărbat, ce pare a fi băut, este doborât în mod brutal de către unul dintre poliţişti, după care colegii săi pun şi ei umărul la ţintuirea la pământ a bătrânului, chiar dacă – din ce se vede în filmare – singura lui vină era că vorbea prea mult. În mai puţin de un minut, după cum povestesc şi martorii, bărbatul imobilizat şi-a pierdut cunoştinţa şi nu şi-a mai revenit, în ciuda intervenţiei rapide a unui echipaj de ambulanţă.

Potrivit medicilor legiști, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere.

“În urma autopsiei am constatat că moartea a fost violentă, în urma unui poliotraumatism. Iar cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică. Asfiexierea mecanică s-a produs în urma unui traumatism cervical și traumatism toracic”, a spus medicul legist Dan Manu, într-o conferință de presă, duminică dimineață.


Daniel Drăghici, unul din cei 2 polițiști reţinuți duminică 18 aprilie după ce au trântit un bătran pe asfalt şi l-au ucis, are un trecut cu multe nereguli.

În mai 2018, presa din Argeş şi din ţară, precum şi Poliţia Română l-au prezentat pe Daniel Drăghici ca erou pe când era elev la Şcoala de Poliţie din Câmpina, dupa ce a recuperat peste 20.000 de lei pierduţi de un bătrân prin metoda Accidentul. Numai că în scurt timp au apărut indicii că Drăghici şi-ar fi însuşit o parte din banii bătrânului.

La nici patru luni după ce a fost prezentat drept eroul zilei după ce a prins în flagrant un escroc în timp ce înşela un bătrân prin metoda „Accidentul”, Daniel Drăghici a devenit principalul suspect în ancheta ce viza dispariţia unei sume din banii plătiţi de victimă. L-au dat de gol achiziţiile scumpe făcute la câteva zile după flagrant, acesta şi-ar fi cumpărat un laptop, iar în zilele care au urmat şi-ar fi tunat şi maşina. Victima ar fi depus plângere dar cauza s-a clasat din lipsă de probe.

Din toamna lui 2018, Daniel Drăghici a ajuns la Poliţia Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, unde s-a remarcat prin alte nereguli, inclusiv că a amendat de două ori un jandarm aflat în misiune. Drept urmare, Daniel Drăghici a fost sancţionat cu tăierea a 20% din salariu de către IPJ Ialomiţa. Daniel Drăghici a contestat sancţiunea în instanţă, iar pe 28 ianuarie a.c. Tribunalul Argeş i-a respins contestaţia.

Anul trecut au mai existat și alte fapte de vitejie care au fost relatate în presa locala – Jurnalul de Ialomița:

“Dacă am ajuns la capitolul „abateri rutiere inventate“, să nuanţăm. Pentru că mereu are probleme cu banii, vânează oamenii de afaceri locali. Într-unul dintre cazuri, afaceristul vizat era la un botez, la Restaurantul Unirea din Ţăndărei. Nu s-a lăsat până nu l-a luat la sediul Poliţiei oraşului pentru a-l identifica şi a-i aplica o banală amendă de circulaţie. Cu alt afacerist din zonă, de câte ori îl vede mai are un pic şi se aruncă pe capota acestuia în ideea de a-l provoca. Zilele trecute a vrut să-l amendeze pentru că avea adeverinţa pe propria răspundere pe whatsapp şi nu printată.”