Premierul Cîțu anunță modalități noi de accelerare a vaccinării centre drive through și maratoane de vaccinare în weekend

by | 27 Apr 2021 | Politică

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva virusului şi revenirea treptată la o viaţă normală, a anunţat premierul Florin Cîţu după întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor locale.

“Am discutat astăzi cu reprezentanţii autorităţilor locale mai multe soluţii care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri, a centrelor de vaccinare drive-through şi a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie”,

a anunțat șeful executivului.

“În prezent, peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca şi alţii să se alăture acestui efort comun. Vom merge mai departe în ceea ce priveşte amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaţilor şi a familiilor acestora”,

a adăugat premierul.

În comunităţile rurale sau mai greu accesibile vor interveni centrele mobile, “o soluţie eficientă, având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”.

Cîțu a făcut din nou un apel la români să se vaccineze.

“Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populației și pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială și culturală. Voi continua colaborarea cu autoritățile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru, pentru că doar împreună învingem pandemia”, a spus el.

Primarii au tot sprijinul Guvernului pentru susţinerea campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel local, a anunţat, luni, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, primarul Emil Boc, după întâlnirea cu premierul Florin Cîţu.

Boc a spus că perspectiva deschiderii marilor festivaluri va ajuta susţinerea campaniei de vaccinare.

“Mesajul premierului este în felul următor, de fapt sunt două mesaje ale premierului. Primul: aveţi tot sprijinul Guvernului pentru susţinerea campaniei la nivel local, judeţean de vaccinare. Adică dacă vreţi centre drive-through, dacă vreţi centre mobile, dacă doriţi să organizaţi maratoanele vaccinării, dacă doriţi alte campanii prin care voi să veniţi mai aproape de comunitate, aveţi uşa deschisă şi susţinerea Guvernului României. De asemenea, din 4 mai va fi o campanie importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligaţi, dar prin parteneriatul pe care primarii, împreună cu medicii de familie îl au, pot să adune mai mulţi medici de familie în această campanie”, a spus Boc.

Primarul s-a declarat convins că se vor putea organiza festivaluri, cu condiţia imunizării împotriva SARS-CoV-2.

El a mai informat că a fost înaintată Guvernului spre analiză o propunere ca acele judeţe, oraşe care reuşesc să aibă un grad de vaccinare de 50-60%, cu ambele doze, după 14 zile, să poată redeschide mai repede diverse activităţi.

Întrebat dacă există probleme cu plata medicilor din centrele de vaccinare anti-COVID, Boc a răspuns că nu a sesizat să fie întârzieri “majore”.

În legătură cu posibilitatea organizării de centre de vaccinare lângă biserici, primarul a spus că au fost enunţate mai multe propuneri. “Ideea de implicare a Bisericii au fost susţinută de către toate lumea”, a indicat el.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading