Premierul Florin Cîțu, a declarat joi seară la TVR 1, că Guvernul a venit cu un proiect de lege în Parlament pentru a introduce vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane. El a precizat că atât medicii, cât și profesorii trebuie să fie vaccinați, iar dacă refuză acest lucru, se vor testa pe banii lor.

Cîțu i-a acuzat pe cei de la USR PLUS că în loc să revină la guvernare, au preferat să se alieze cu PSD și AUR să blocheze Guvernul prin moțiuni de cenzură și acuzații care să destabilizeze Executivul.

Premierul a subliniat că și personalul medical și profesorii trebuie să se vaccineze, iar dacă refuză imunizarea împotriva Covid-19, care este gratuită, atunci vor fi nevoiți să se testeze pe banii lor.


„Testare trebuie și la profesori, pe banii lor. Vaccinul este gratuit, testare este varianta pe care o plătești”, a afirmat Cîțu.

Cîțu a afirmat că atât partenerii de coaliție de la UDMR, cât și PNL susțin vaccinarea obligatorie, iar liberalii vor implementa această măsură și în România.