Președintele PSD l-a mustrat pe ministrul Sănătății pentru declarațiile recente

by | 12 Aug 2022 | Politică

Potrivit lui Marcel Ciolacu, Alexandru Rafila nu a comunicat corect ce a avut de spus despre distribuirea tabletelor de iod. El crede că mministrul ar trebui fie să lucreze mai bine cu echipa sa de comunicare, fie să o înlocuiască.

În declarația sa după o vizită la Spitalul Floreasca din București, Rafila a încurajat persoanele sub 40 de ani să-și contacteze cât mai curând medicul de familie pentru o rețetă, în baza căreia să-și ridice comprimatele de iod de la unul dintre cele 2.500 de farmacii desemnate în acest scop.

Ministrul a adăugat că dacă tensiunea în Ucraina va crește, se poate întâmpla ca cererea de tablete de iod să crească și în rândul celor sub 40 de ani, care ar trebui să ia iod.

USR nu putea pierde ocazia și l-a criticat pe ministru pentru această afirmație, spunând că a creat panică în societate și, în același timp, îngreunează funcționarea cabinetelor medicilor de familie obligându-i să mai preia încăo activitate care aduce și multă birocrație în plus.

Făcând referirrela acest subiect, președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu a spus că Alexandru Rafila nu a comunicat corect ceea ce a avut de spus și nu a argumentat corespunzător. Potrivit acestuia, declarația ministrului a vrut doar să împiedice oamenii să ia cu asalt dispensarele în cazul unui dezastru în Ucraina, dar a comunicat prost.

„Intenția lui nu a fost rea. Cred că aveți nevoie de o colaborare mai bună cu echipa de comunicare sau ar trebui să o înlocuiți. Nu este o rușine să schimbi dacă ceva nu funcționează”, a declarat Ciolacu.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading