PSD a depus moțiunea de cenzură “România eșuată” împotriva Guvernului Cîțu

by | 23 Jun 2021 | Politică

PSD a depus moțiunea de cenzură “România eșuată” împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea a fost citită astăzi în Parlament, urmând ca săptămâna viitoare să fie dezbătută și votată. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că guvernul a eșuat în toate planurile sale, de la elaborarea unui plan viabil de recuperare post Covid până la campania de vaccinare.

Ciolacu a spus că moțiunea de neîncredere are șanse să fie aprobată, chiar dacă coaliția are în continuare majoritatea, iar PSD este gata să propună un nou prim-ministru.

“Am depus moțiunea de cenzură. Vreau să mulțumim partenerilor sociali care au contribuit la textul moțiunii. Guvernul actual este un dezastru pentru români și firmele românești. Au fost înghețate pensiile, alocațiile iar în PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani pentru clientela politică. Românii au sărăcit, doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine”, a declarat prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD a mai declarat că probabil moțiunea va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare. Sorin Grindeanu speră ca și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare să voteze moțiunea de cenzură.

Dacă parlamentul ar fi revenit la un vot de neîncredere, guvernul va fi demis automat și va continua într-un mandat interimar până la instituirea unui nou cabinet cu puteri depline.

Cu toate acestea, Partidul Național Liberal a confirmat că, în timp ce membrii lor vor participa la lectura moțiunea, au spus că nu vor vota.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading