PSD cere parlamentarilor Puterii să voteze pentru înființarea comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie

by | 11 May 2021 | Politică

Parlamentarii PSD au cerut marți, 11 mai 2021, parlamentarilor Puterii sa voteze pentru înființarea comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Deputatul Alfred Simonis, liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, a precizat că PSD are informaţii că PNL, USR PLUS şi UDMR vor să respingă în plenul reunit de marţi înfiinţarea comisiei de anchetă.

„Suntem în faţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Ludovic Orban, la mai puţin de o oră de plenul reunit în care se va vota constituirea comisiei de anchetă cu privire la verificarea cifrelor, numărului de raportări de infectări dar şi a deceselor. Şi fostul, dar şi actualul ministru al Sănătăţii au declarat că există probleme cu aceste calcule şi există nişte chestiuni care nu sunt corelate. Avem chiar o declaraţie cutremurătoare a domnului Vlad Voiculescu, pe vremea când eram ministru al Sănătăţii, care ne spunea că la un singur spital din Bucureşti sunt raportate 500 de decese în minus. Noi nu spunem că e adevărat ce spune fostul ministru Voiculescu sau doamna ministru Ioana Mihăilă. Cert este că, din informaţiile pe care le avem PNL-USR-UDMR doresc să respingă constituirea aceste comisii de anchetă, ceea ce este inexplicabil şi este şocant”, a declarat Alfred Simonis marţi la Parlament.

Senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, consideră că este necesară constituirea comisiei de anchetă pentru a afla adevărul despre numărul de decese cauzate de COVID-19.

„Suntem într-o perioadă în care apostolii transparenței o clamează tot timpul și încearcă să mușamalizeze adevărul. În alte state civilizate, 5300 de persoane decedate și ascunse ar fi fost suficient pentru ca toată structura puterii să-și dea demisia. Ai noștri colegi din Parlament de la PNL și de la USR-Plus trebuie să voteze alături de noi, pentru că, dacă nu, le spun foarte clar, vor fi complici la 5300 de crime!” a declarat Radu Oprea.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading