PSD și PNL au reglementat prețul la energie dar USR vrea facturi aberante și investiții utopice

by | 23 Nov 2022 | Politică

USR vrea să trăim ca în peșteră la lumânare dacă am plăti prețul din “piața liberă” de 16,45 lei/kwh altfel nu s-ar fi opus reglementării prețului la energie.

Noroc că PSD, PNL  și UDMR au avut voturi suficiente și au dat în Camera Deputaților, prin comisia de specialitate un aviz pozitiv asupra ordonanței pentru energie, prin care se stabilește prețul maxim al energiei electrice pentru toți consumatorii la 1,3 lei/kWh.

În imagine vedeți prețurile maxime valabile azi în portalul ANRE la furnizorii de energie. Și da,vedeți bine, acolo scrie 16,45 le kwh. Deci ar fi 1645 lei 100 kwh și 3290 lei 200 kwh.

Proiectul a fost susținut de 26 de deputați, șase usr-iști s-au opus. Reprezentanții AUR nu au votat. Reprezentanții USR au fost de părere că amendamentele coaliției guvernamentale nu rezolvă criza energetică, în timp ce reprezentanții PSD și PNL au susținut că măsurile avantajează consumatorii.

USR motivează votul negativ prin faptul că amendamentele formulate de coaliția de guvernare nu asigură predictibilitate și nu rezolvă criza energetică. USR a susținut că singura soluție ar fi continuarea investițiilor în domeniul energetic.

Toată lumea știe cât ar dura dacă ar fi să așteptăm investițiile in energie, bineînțeles, USR se referă la cele pe vânt și soare, adică frecție la picior de lemn. Energia astfel obținută nu ar fi nici pe departe de ajuns și apoi nu este diponibilă fără întrerupere.

USR are de altfel experiență în a sabota sistemul energetic românesc, recunoscând de curând că au greșit contestând la CCR o lege ce ar fi permis finalizarea hidrocentralelor începute cu zeci de ani în urmă și oprite tot din cauza lor și a eco teroriștilor progresiști.

În plina criză energetica USR blochează legea de finalizare a hidrocentralelor iar acum se scuză

Ei se gândesc la condițiile pentru o afacere de succes în domeniul energiei, puterea de data asta se gândește la condițiile de susținere a vieții. Oamenii sunt mai importanți ca afacerile, când vine vorba de elemente esențiale ca energie, căldură, mâncare.

Deputații au păstrat în forma Senatului prevederile aplicate consumatorilor casnici, cu un consum de până la 255 de kW, respectiv un preț de 0,68 de bani pe kWh, până la 100 de kW consumați pe lună și 0,80 de bani bani pentru un consum de cel mult 255 de kW.

Peste acest prag și până la 300 de kW consumul de energie se va factura, însă la prețul de 1,3 lei, care este și prețul maxim stabilit în documentul legislativ pentru toți utilizatorii de energie electrică indiferent de nivelul de consum.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading