Rafila: Vaccinarea nu va fi obligatorie în România; nu este potrivit pentru țara noastră

by | 10 Jan 2022 | Politică

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vaccinarea nu va fi obligatorie în România şi că nu este potrivit acest lucru în ţara noastră, precizând că trebuie lucrat mai mult pe partea de informare.

Rafila a declarat, duminică, la Antena 3, că recomandă vaccinarea mai ales persoanelor aflate în categorii de risc.  Întrebat dacă vaccinarea va fi obligatorie în România, Alexandru Rafila a răspuns:

“Din punctul meu de vedere nu va fi obligatorie”.

Rafila a detaliat:

Nu cred că va fi un punct de vedere superior care să facă obligatorie vaccinarea în România, mai ales că oprirea transmiterii virusului în acest moment, cu aceste vaccinuri, poate că şi vaccinurile se vor dezvolta şi vor opri din nou transmiterea şi lucrul acesta este posibil, este dificilă.

Această opţiune legată de vaccinare pentru a preveni sufocarea sistemului de sănătate şi pentru a preveni foarte multe decese pentru că practic cazul şcoală a fost în nordul Italiei în 2020 când s-au îmbolnăvit foarte mulţi vârstnici, au umplut spitalele, restul care nu au mai avut loc au murit acasă.

Lucrul ăsta nu ar mai trebui să se întâmple în secolul XXI şi din cauza asta vaccinarea o recomand cu tărie. Apropo de obligativitatea nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră şi cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru informare şi o să vedeţi deja în săptămâna care vine pachete de informaţii legate de vaccinare, pachete de informaţii, care vor răspunde întrebărilor oamenilor.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading