Realizări Nicușor Dan: pasajul Doamna Ghica va fi gata cu o întârziere de un an și jumătate

by | 24 May 2021 | Politică

Pasajul de la Doamna Ghica ar urma să fie gata la finalul lui 2022, cu o întârziere de un an și jumătate față de ultimele estimări ale Primăriei. Noul termen a fost avansat de primarul Nicușor Dan care a invocat lipsa banilor.

„În şedinţa de Consiliu de pe 2 iunie o să votăm proiectul de asociere cu Primăria Sectorului 2, astfel încât să putem să folosim şi banii pe care i-au alocat în bugetul pe 2021 pentru Doamna Ghica”, a mai spus Nicușor Dan.

Întrebat care este termenul realist de finalizare la Doamna Ghica, primarul a răspuns „sfârşitul anului, probabil că sfârşitul toamnei”.

Pasajul de la Doamna Ghica este la 40% stadiu de execuție, structura de rezistență a pasajului și devierea rețelelor de utilități fiind aproape gata. Lipsește structura metalică (tablierul) deoarece contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat pe 21 august 2020, a fost sistat din lipsa banilor.

Termenul de finalizare avansat anterior de Primărie era de 5 mai 2021.

Lucrarea este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea, iar valoarea contractului de execuție este de circa 110 milioane lei fără TVA. Până acum s-au făcut plăți de 21,844,358.77 lei fără TVA.

Acestea sunt datele furnizate de Primăria Capitalei la finalul anului 2020, iar de atunci șantierul a fost închis.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading