Se pare că Iohannis a ales să plătească niște datorii în loc să comemoreze morții de la Colectiv

by | 2 Nov 2021 | Politică

Președintele Klaus Iohannis, care a preferat să joace golf în ziua comemorării tragediei de la Colectiv, are o veche relație de afaceri cu președintele clubului de golf. Potrivit surselor G4Media.ro, omul de afaceri Werner Keul îi plătește chirie președintelui după ce și-a stabilit sediul firmei sale într-un imobil deținut de Iohannis.

E vorba despre imobilul deținut de președintele României în Sibiu, pe strada Someșului nr. 13, una dintre cele șase proprietăți imobiliare ale șefului statului. Potrivit portalului specializat Confidas, aici își are sediul firma WK Group SRL, al cărei unic acționar și administrator este Werner Keul.

Informația a fost publicată de-a lungul timpului și de ziarul sibian Turnului Sfatului, dar și de Jurnalul Național.

Pe Keul l-a lăudat public președintele Iohannis cu ocazia celebrei vizite la clubul de golf, când i-a îndemnat pe români să practice acest sport pe care l-a calificat drept ”deloc exclusivist”. ”Vreau să îl felicit pe președintele Clubului de Golf «Paul Tomiță» pentru calitatea deosebită a acestei baze sportive. Faceți o treabă foarte bună, domnule Werner Keul, și sunt convins că veți continua cu aceeași pasiune!”, declara Klaus Iohannis în 18 septembrie 2018.

Werner Keul nu a răspuns la întrebarea adresată de G4Media.ro despre valoarea chiriei plătite președintelui Klaus Iohannis. În declarațiile de avere ale șefului statului nu apare chiria defalcată pe fiecare imobil închiriat. Veniturile din închirierea imobilelor sunt în acest an la suma de 28.799 lei.

Afacere cu un teren agricol în 2005. Legătura dintre cei doi este însă mult mai veche. Turnul Sfatului scria în 2006 că Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, și-a dublat la acel moment averea în bani după ce i-a vândut în 2005 un teren agricol lui Keul cu 40.000 de euro.

Informația privind tranzacția a apărut în declarația de avere a lui Iohannis, în care acesta a scris că terenul de 0,5 hectare a fost vândut în octombrie 2005 cu suma de 8 euro pe metru pătrat către firma WK SRL, controlată de Werner Keul.

Reporterii Turnul Sfatului mai scriau în 2006 că între Iohannis și Keul era o relație extrem de apropiată, iar investitorii interesați de relații de afaceri cu Primăria Sibiu primeau de la functionarii locali, la cerere, numărul de telefon al lui Werner Keul, deși acesta nu avea nici o funcție în administrația locală.

Etichete: Iohannis

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading