Servicii de informații americane: Ucrainenii sunt responsabili pentru atacul terorist cu bombă asupra Daryei Dugina

by | 7 Oct 2022 | Politică

Oficialii serviciilor de informații americane au ajuns la concluzia că guvernul ucrainean a ordonat atentatul cu mașina cu bombă asupra Darya Dugina, fiica „ideologului lui Putin”,  Aleksandr Dugin.

În ciuda faptului că Kievul a negat responsabilitatea pentru atacul, care a avut loc în august, „agențiile de informații americane au ajuns acum la concluzia că explozia a avut girul unei părți ale guvernului ucrainean”, relatează Telegraph.

Se pare că SUA nu au avut nimic de-a face cu atacul, nu aveau cunoștințe în avans și i-au pedepsit pe ucraineni când au aflat că sunt responsabili.

Ținta intenționată a atacului a fost aproape sigur Aleksandr Dugin, despre care presa occidentală susține că este un „aliat apropiat” al lui Vladimir Putin, dar se pare că nu face parte din cercurile puterii președintele rus.

Dugin plănuise inițial să călătorească la Moscova cu aceeași mașină cu fiica lui, dar a ales până la urmă să meargă cu o altă mașină.

Întrebat despre atac, purtătorul de cuvânt al guvernului ucrainean Mykhailo Podolyak a continuat să nege implicarea, spunând New York Times: „Cineva ca Dugina nu este o țintă tactică sau strategică pentru Ucraina”.

The Telegraph numește crima „una dintre cele mai îndrăznețe operațiuni ale războiului de până acum”, o descriere pe care probabil că nu ar folosi-o dacă Rusia ar arunca în aer fiicele comentatorilor obscuri ucraineni.

Multe instituții de presă au susținut că atacul a fost probabil un „steagul fals” efectuat de Rusia, care este modul în care ei răspund la aproape fiecare atac care vizează Rusia sau ruși.

Nici Dugin, nici Dugina nu au fost vreodată implicați în luarea unor decizii politice sau militare și nu au fost criminali de război. Armele lor erau cuvintele chiar dacă înțelesul lor era odios, propagandistic, ultra-naționalist.

Oricât pare de bizar că mă vad nevoit să scriu oarecum în apărarea lui Dugin, ar fi și mai ciudat să apăr un atac terorist cu bombă asupra uni civil aflat în mașina sa așa cum se întrece Occidentul să o facă.

Acesta este lumea în care am visat să trăim?

Etichete: urmări război

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading