Sondaj INSCOP: PSD crește semnificativ, USR-PLUS, depășită de AUR

by | 15 Jul 2021 | Politică

Un sondaj realizat de INSCOP Research care analizează și evoluția intențiilor de vot ale românilor în ultimul an relevă o evoluție interesantă a partidelor din România, în perioada pandemiei.

Așa cum a fost și la alegeri, PSD se află pe primul loc în clasament, cu 30,2%, la data ultimei cercetări, în iunie 2021, dar în creștere semnificativă față de procentul de 25,5% pe care îl avea în mai 2019. PNL este al doilea partid din România, ca opțiune politică a alegătorilor, cu 26,6%, urmat de AUR – 14,2%, după cum arată datele cele mai recente. Sondajul INSCOP mai arată că abia pe locul patru se află USR PULS, cu 13,2 %, o pierdere mică dar importantă de aderență la alegători. Datele au fost culese în perioada 1 -15 iunie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

„În mod normal, în primele 6-12 luni după preluarea guvernării, partidele aflate la putere ar fi trebuit să aibă scoruri semnificativ mai mari decat cele obținute în alegeri. Situația este însă diferită, partidele, aflate la putere având o intentie de vot similară sau chiar sub votul de la alegerile din urmă cu 7 luni. Explicațiile sunt mai multe de la climatul de neîncredere determinat de pandemie, până la sincopele activitatii guvernamentale”, scrie Remus Ștefureasc, directorul Inscop Research, într-o postare pe Facebook.

Cercetarea anterioară, din luna martie, credita PSD cu 30,6 %, iar PNL cu 26,3 %. AUR avea 15.3% din intențiile de vot, iar USR-PLUS 14.2%.

Rezultatele finale ale alegerilor din luna decembrie 2020 au fost destul de apropiate de datele sondajului: PSD – 28,9%; PNL – 25%; USR PLUS – 15%, AUR 9%.

Etichete: partide | sondaj

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading