Sondaj SOCIOPOL: Surprize mari pe scena politică; AUR, PNL și USR protagoniști

by | 19 Sep 2022 | Politică

Dacă PNL și USR se bat mai mult la retrogradare, AUR cu siguranță e campionul politic chiar dacă nu a câștigat nimic încă. E curios totuși cum intr-un tandem guvernamental PSD-PNL, doar PNL pare un pierzător sigur iar PSD își consolidează poziția. Ceva face PSD bine iar PNL greșit.

Noul sondaj SOCIOPOL, făcut public de Mirel Palada la România TV datele contorizate la finalul verii arata că PNL a scăzut puternic, PSD se menține în vârf, iar AUR a bifat o creștere spectaculoasă.

„(…) PNL resimte cel mai puternic limitările electorale guvernamentale, este cu două picioare sub 20%, la 15% (…) USR se ține dintr-un nucleu de intenții, fierbinți, un nucleu de mici tineri frumoși și liberi care nu vor să recunoască faptul că au fost păcăliți”, a declarat sociologul, la România TV.

Rezultatul arată că  o serie de partide nu ar reuși să intre în Parlament în cazul în care vor fi organizate alegeri anticipate – partidul lui Dacian Cioloș, partidul lui Codrin Ștefănescu, cel al lui Ludovic Orban și formațiunea lui Victor Ponta„Toate celelalte partide au sub 5%”, a concluzionat sociologul Mirel Palada.

Ce arată datele

PSD: 32% (-3)
AUR: 25% (+3)
PNL: 15% (-1)
USR: 11% (-2)
UDMR: 6%

Datele sun prezentate comparativ cu cele strânseîn februarie 2022. Așacum se vede, PSD eîn scădere 3 procente, AUR crește cu 3%, PNL și USR au pierdut 1 respectiv 2 procente,UDMR stagnează.

Liderul AUR, George Simion, pare foarte încrezător și își dorește să crească și mai mult: „Sper să ajungem la 50% și la 1.000.000  de români din diaspora care să voteze”a declarat acesta.

În data de 2 octombrie, liderul AUR organizează un nou protest la care sunt așteptați zeci de mii de oameni, după cum declară reprezentanții partidului.

„Suntem în spatele PSD, a doua forță politică. Dacă românii vor să nu ajungă într-o iarnă în care să aibă prețuri record – cea mai mare hoție care se putea întâmpla, factura la energie va fi de 1.000 – 1.500 de lei”, a mai adăugat George Simion.

Grafic: Europe Elects

Etichete: AUR | PNL | PSD | sondaj | USR

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading