Un an de la accidentul ministrului Bode; raportul medico-legal încă nu e gata

by | 26 Aug 2021 | Politică

În 30 august se împlinește un an de la accidentul rutier provocat de mașina SPP în care ministrul Lucian Bode se “odihnea” pe bancheta din spate. Mașina oficialului a depășit o coloană de autovehicule aflate în trafic, pe linie continuă, apoi a lovit un autoturism care circula din sens opus. Au fost rănite două persoane din autoturismul lovit, iar actualul ministru de Interne a suferit răni la nas. La aproape un an de la accident, dosarul, preluat de Parchetul General, este încă “în faza administrării probatoriului”.

Parchetul General a transmis:
“În ceea ce privește dosarul care vizează accidentul rutier produs în cursul zilei de 30.08.2020 pe raza comunei Drăganu, județul Argeș, în urma căruia au fost vătămate trei persoane, aflat pe rolul Secției parchetelor militare, se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală din culpă (…) și de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Dosarul este în faza administrării probatoriului, fiind dispusă efectuarea unei expertize medico-legale la IML ”Mina Minovici”, al cărei raport nu a fost finalizat”.

Dosarul penal în acest caz a fost deschis de Parchetul Judecătoriei Pitești, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, ancheta fiind declinată apoi către Parchetul Tribunalului Militar Bucureşti.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog, declara pentru HotNews.ro că, potrivit regulamentelor militare, Serviciul de Protecție și Pază era obligat să raporteze Parchetului Miliar acest accident și nu a făcut-o, astfel că vor fi făcute verificări și în acest sens.

În aceeași zi în care dosarul a ajuns la Parchetul Militar București, dosarul a fost preluat de către Secția Parchetelor Militare din Parchetul General, din dispoziția procurorului general Gabriela Scutea.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading