USR – Până ieri dușmani de moarte, azi la mâna AUR și PSD pentru a scăpa de Cîțu

by | 2 Sep 2021 | Politică

USR-PLUS se bazează, la moțiunea de cenzură pe care a anunțat că o inițiază, pe votul parlamentarilor AUR, având împreună 122 de semnături, a anunțat liderul grupului USR-PLUS Ionuț Moșteanu. Potrivit acestuia, primul pas va fi o ședință a coaliției vineri, în care USR-PLUS îi va cere lui Florin Cîțu să facă un pas în spate. “Dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în funcție în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament”, a spus deputatul USR-PLUS. Dar moțiunea nu poate trece fără voturile PSD.

Întrebat dacă miniștrii USR PLUS vor demisiona, Moșteanu a spus că ”toate opțiunile sunt pe masă. E foarte periculor să-l lăsăm pe Florin Cîțu cu toată puterea în mână, am văzut cum folosește puterea în interes propriu”.

Declarațiile lui Moșteanu:

Premierul Cîțu a pierdut susținerea USR PLUS, funcționează fără o majoritate parlamentară. Am cerut o ședință a coaliție, mâine. Premierul Cîțu trebuie să facă un pas în spate.

USR PLUS nu vrea să facă troc de ministere. Nu se va întâmpla. Dacă Florin Cîțu se agață de scaun, îl vom da jos în Parlament. Am discutat cu toate partidele despre o moțiune de cenzură. Am discutat cu cei de la AUR să vedem dacă avem o variantă, avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune, rămâne să discutăm despre text. Aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde de maturitatea politică a lui Florin Cîțu.

Ura și dezgustul USR față de AUR – exemple din trecut

1. Vicepremierul Dan Barna, unul dintre liderii USR PLUS, spune (în 24 aprilie) că nu are de gând să negocieze sau să colaboreze cu AUR și a numit formațiunea „un partid extremist” – „dacă dăm oricât de mic credit unui astfel de partid, nu știu unde putem ajunge”, a spus vicepremierul, la Digi24.

Întrebat dacă ar sta vreodată la masa negocierilor cu cei din AUR, Dan Barna a răspuns:

„Eu nu. Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere și am spus-o și de la tribuna Parlamentului, o spun și aici: AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist…. Din punctul meu de vedere AUR este un partid extremist și eu nu voi negocia cu ei”.

2. Alianța USR-PLUS a acuzat marți 28 martie 2021 într-o postare pe Facebook, că AUR, dar și PSD, promovează mesaje “iresponsabile și extremiste, conspirațiile și fake news-urile”.

“Astăzi vedem, însă, până unde pot duce mesajele iresponsabile și extremiste, conspirațiile și fake news-urile pe care acești politicieni, de la AUR și PSD, înțeleg să le rostogolească și să le încurajeze în spațiul public: la escaladarea violenței. Nu demult am avut un exemplu, în acest sens, și de peste ocean.

Protestele din ultimele zile nu au nimic de-a face cu dreptul oamenilor de a-și striga nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități câtă vreme ele promovează mesaje extremiste și acțiuni violente chiar la adresa celor care, în aceste momente, se luptă pentru viețile noastre și îi îngrijesc pe cei bolnavi”, se arată pe pagina Alianței USR-PLUS.

3. Ionuţ Moşteanu: AUR este ”un accident” al politicii româneşti, un partid ”extremist”. PSD îl legitimează în fiecare zi (24 martie 2021).

„AUR este un accident al politicii româneşti, un partid extremist care şi-a construit toată campania anul trecut într-o perioadă grea pentru români şi pentru toată lumea, până la urmă, şi-a construit o imagine pe mesaje extremiste, pe mesaje conspiraţioniste. Prin mesajele astea, cu siguranţă, au pe conştiinţă nişte oameni pe care nu i-au îndemnat să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur şi acest partid extremist a ajuns în Parlament şi se manifestă ca pe maidan. Până la urmă, la ce ne putem aştepta la nişte extremişti conduşi de un fost şef de galerie?”, a susţinut Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

Exemplele pot continua. Cât despre ura față de PSD, ce-aș putea spune mai întăi? E de notorietate că USR s-a lansat ca un partid anti-PSD, mesajul lor fiind Jos Dragnea, jos PSD!

Cu acest gest al USR s-a spulberat și ultima speranță pentru rezistenți că sunt puri, neîntinați și ca nu se aliază cu partide corupte sau imorale, așa cum îi consideră pe adsersarii de care azi are nevoie.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading