Vaccinarea anti-Covid nu va mai fi gratuită – Ludovic Orban îl faultează pe Cîțu

by | 24 May 2021 | Politică

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, luni, că vaccinarea anti-COVID-19 s-ar putea face contra cost pe viitor, pe modelul vaccinării antigripale.

Orban nu a precizat de când s-ar putea începe vaccinarea contra cost, spunând doar „într-un viitor oarecare”.

„Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională. Dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp până ajungem la o imunizare de grup. Dar, până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni, până la urmă, vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a afirmat Orban.

La scurt timp după ce Ludovic Orban a spus că românii ar putea plăti vaccinul antiCOVID-19 „într-un viitor oarecare”, de la Palatul Victoria premierul Florin Cîțu, aflat în defensivă, a declarat că nu există acum la nivelul guvernului o discuție în acest sens.

„O clarificare vaccinul gratuit să fie disponibil tuturor romanilor. Nu există nicio discuție la nivelul guvernului de a schimba lucrurile. Rămâne gratuit în această perioadă”, a spus Cîțu, într-o videoconferință cu prefecții.

În ultima perioadă cei doi lideri ai PNL au evitat să se întâlnească la ședințele de partid sau Coaliție.

Până acum doar Ludovic Orban și-a anunțat public intenția de a candida pentru postul de președinte PNL. Ludovic Orban a făcut anunțul însoțit și de intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2024.

În interiorul partidului se vorbește despre candidatura lui Florin Cîțu la funcȚia de președinte PNL. De altfe, primul care l-ar susține pe Cîțu pentru aceasta funcție s-a declarat a fi primarul Clujului, Emil Boc.

Întrebat despre posibila candidatură a premierului Florin Cîțu la șefia PNL, Orban a spus că ”deocamdată e o presupunere, nu comentez presupuneri”. ”Eu mi-am anunțat transparent candidatura, obiectivul meu e ca PNL să servească în continuare interesele României”, a mai spus Orban.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading