Vaccinat cu 3 doze Ludovic Orban a avut COVID și cere renunțarea la certificatul verde

by | 17 Jan 2022 | Politică

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a anunțat vineri într-un mesaj pe Facebook că a fost absent din spațiul public după Anul Nou pentru că pe 5 ianuarie a fost diagnosticat cu COVID-19.

Am fost absent din spațiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reușit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deși sunt vaccinat și cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 și respect regulile de protecție sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron.

El a precizat că nu a avut o formă gravă, iar simptomele (febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritația căilor respiratorii) s-au manifestat timp de 2- 3 zile.

Am putut să văd direct acțiunea instituțiilor implicate. Am fost sunat de DSP București chiar în ziua în care am fost introdus în aplicația Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice și am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat și de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din județul Prahova, unde mi-am petrecut revelionul.

În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliție de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturația de oxigen cu pulsoxiometrul. De astăzi, mi-am reluat activitatea obișnuită și sunt la fel de dedicat ca și până acum reprezentării în Parlament a cetățenilor români.

PS1: Vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranţă vă fereşte de o formă mai gravă a bolii.

PS2: Solicit coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

PS3: Indiferent dacă sunteţi sau nu vaccinaţi, respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară.

Orban solicită Guvernului să renunțe la certificatul verde anti-covid pentru segregarea vaccinaților și nevaccinaților nu are logica cât tim toți se infectează și transmit boala.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading