Balenele, victime ale revoluției verzi, prin extinderea parcurilor eoliene marine

by | 3 Apr 2023 | Red Pill

Parcurile eoliene offshore pot afecta negativ mamiferele marine, atât în faza de construcție, cât și în faza de exploatare. Prezența fizică a turbinelor, zgomotul din timpul construcției, zgomotul subacvatic precum și traficul cu barca și elicopterele pot deranja mamiferele, determinându-le să evite parcurile eoliene.

Turbinele eoliene offshore au o listă din ce în ce mai mare de probleme grave care le subminează sustenabilitatea viitoare, dar puține lucruri arată mai rău pentru PR de mediu decât balenele moarte.

Mamiferele sunt foarte dependente de sistemele lor auditive care sunt folosite în mai multe scopuri: comunicare între alți indivizi din aceeași specie, orientare, găsirea prăzii și ecolocație. Răspunsul comportamental al mamiferelor marine la zgomot include modificarea comportamentului normal, deplasarea din zona zgomotoasă, mascarea altor zgomote și imposibilitatea interpretării acustice a mediului. Consecințele acestei perturbări ar putea cauza probleme de viabilitate a indivizilor, creșterea vulnerabilității la boli, creșterea potențialului de impact datorită efectelor cumulative ale altor impacturi, cum ar fi poluarea chimică combinată cu stresul indus de zgomot (Greenpeace, 2005).

Tehnologia mai veche ale turninelor eoliene poate perturba mamiferele marine până la 6,3 kilometri distanță. În schimb, se așteaptă ca turbinele mai noi să afecteze comportamentul animalelor pe o rază de doar 1,4 kilometri.

Cadavrul unei balene cu cocoașă a eșuat recent pe plaja din Brigantine, lângă Atlantic City, stârnind îngrijorare cu privire la lucrările preliminare efectuate pentru parcurile eoliene maritime maritime. A fost a șaptea balenă moartă într-o lună în jurul zonelor New Jersey și New York. În timp ce balenele mai apar moarte la țărm din când în când, șapte într-o perioadă scurtă au cauzat îngrijorare.

Un grup de locuitori din jurul locului din New Jersey, unde balenele continuă să apară, au cerut o anchetă federală cu privire la decesele care sunt suspectate a fi legate de activitatea de explorare a fundului oceanului.

Potrivit OPB.org:

„La o conferință de presă din Atlantic City, grupurile care i-au cerut lui Biden să cerceteze decesele au declarat că dezvoltatorii eoliani offshore au solicitat autorizația pentru a hărțui sau a răni până la 157.000 de mamifere marine în largul celor două state”.

În 2017, trei balene minke au apărut moarte pe coasta Marii Britanii, aparent afectate de parcul eolian marin. S-a concluzionat că balenele au fost confuzate de sunetele turbinelor eoliene.

Un studiu din 2021 asupra „proiectului de turbine eoliene” din strâmtoarea Taiwan spune:

„Ciclul de viață al parcului eolian offshore include planificarea, construcția, instalarea, întreținerea operațiunii și dezafectarea. S-a descoperit recent că zgomotul și vibrațiile generate de turbinele eoliene offshore în timpul fazei de construcție și exploatare au un impact negativ asupra sensibilității auzului și provoacă schimbări de comportament în numeroase organisme marine, chiar și la distanțe de mulți kilometri de parcul eolian.

Un raport din 2006. Efectele zgomotului parcului eolian offshore asupra mamiferelor marine și peștilor, spune că zgomotul legat de existența stâlpilor pentru bazele turbinelor eoliene ar putea duce la leziuni permanente ale auzului la diferite specii de balene.

Grupurile ecologiste, fără îndoială panicate de faptul că cele două proiecte ale lor preferate ar putea să se ucidă reciproc, s-au intensificat și au spus că preocupările cu privire la construcția parcului eolian sunt „nefondate și premature”.

Între timp, Centrul de eșuare a mamiferelor marine din Brigantine efectuează o autopsie asupra rămășițelor. Deși s-a remarcat că unele dintre balene arătau ca și cum ar fi fost lovite de nave, nu este clar dacă rănile lor externe au avut loc înainte sau după moarte sau dacă n-au fost lovite pentru sonarul lor nu mai funcționa cum trebuie.

Parcurile eoliene (și orice daune critice pe care le-ar putea cauza mediului marin din întreaga lume) sunt considerate scuzabile, deoarece sunt prezentate ca singura modalitate de a preveni catastrofa planetară – ceea ce nu este adevărat. Energia nucleară a fost mult timp recunoscută ca o soluție mai bună, din punct de vedere al mediului însă este respinsă pe scara largă.

Etichete: energie verde

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading