Cât de penibilă e noua campanie a Guvernului despre “Ce conține vaccinul?”

by | 31 May 2021 | Red Pill

Dacă cineva și-ar fi propus să compromită total campania de vaccinare, după declinul din ultimele săptămâni, probabil că n-ar fi reușit atât de bine cum o face noua campania de promovare a vaccinului anti-covid lansată de premierul Cîțu la finalul săptămânii trecute.

Mai mulți miniștri și lideri ai Coaliției au răspuns provocării prim-ministrului Cîțu de a răspunde întrebării cheie „Ce conține vaccinul?” Textul de-a dreptul stupid al spoturilor făcute de aceștia, filmările de amator, imaginile de background și interpretarea de-a dreptul penibilă a acestora produc un efect diametral opus scopului vizat. În loc să te motiveze și să îți dea încredere, spoturile nu fac decât să te enerveze și să te determine să fugi de orice asociere cu personajele care apar în ele.

Dacă încă nu te-ai vaccinat este greu de crezut că vei mai dori să faci acest lucru după ce vei vedea spoturile jalnice ale miniștrilor. Cum să accepți să te pui în situațiile atât de penibile în care s-au pus aceștia?

Iată doar câteva exemple:

  1. În primul rând, întrebarea cheie a campaniei „Ce conține vaccinul?”, pe lângă faptul că a fost plagiată, este de-a dreptul ineptă! Deși se vrea o metaforă cu tâlc, oricât de mult ai vrea să privești cu îngăduință această licență poetică, nu poți evita concretul termenului de “conținut”, care te trimite cu gândul la “compoziție” sau la o listă de “ingrediente chimice”, asemenea celor înscrise pe ambalajele alimentelor sau în prospectele medicamentelor. În cel mai bun caz, speri să ți se explice modul în care funcționează vaccinul și de ce este sigur și eficient. În raport cu așteptările concrete generate de acestă întrebare, răspunsurile metaforice ale miniștrilor par să dezamăgească de fiecare dată.
  2. Apoi „provocarea” premierului Cîțu de a se răspunde acestei întrebări se adresează strict miniștrilor și liderilor coaliției. Adică doar “iluștrii” lideri politici au expertiza și capacitatea intelectuală de răspunde la această întrebare cu tâlc. Ce rost mai are să implicăm persoane credibile, apolitice, medici, actori, vedete, jurnaliști, analiști și alți formatori de opinie, așa cum poate te-ai fi așteptat? Practic la întrebarea și așa neroadă „Ce conține vaccinul?” răspund doar personajele politice cu cea mai scăzută cotă de încredere, alese parcă special să îi enerveze și mai tare pe cei care refuză sau ezită să se vaccineze!
  3. Campioana gafelor este aceeași Raluca Turcan! Ministrul Muncii vorbește despre sălile pline spectatori, însă o face dintr-o sală goală de teatru. Pentru a suplini această lipsă, imaginea ministrului este multiplicată în mod stângaci și grotesc, ca un hopa-mitică, în mai multe locuri din sală. Apoi, ministrul face gafa monumentală de a vorbi despre reprezentațiile cu „casele închise”, vrând parcă să nevoce cu orice preț restricțiile din pandemie! Pentru Turcan, vaccinul conține „o gură de oxigen”, ce ne amintește de tragedia pacienților de la Victor Babeș, decedați din cauza defectării instalației de oxigen. În tot acest timp, în spatele ministrului se poate observa o recuzită de teatru cu un cort de campanie mototolit înconjurat de frunze veștede, vrând parcă să nsugereze de unitățile mobile de ATI nefuncționale.
  4. La fel de penibil este și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care vorbește, din aceeași sală goală de teatru, despre spectacolele cu mulți spectatori. Ministrul ne sugerează că doar vaccinații au dreptul la ridicarea restricțiilor. El poate renunța la mască pentru că el s-a vaccinat! Ca și cum, cei vaccinați nu ar mai transmite virusul!
  5. Doar ministrul de Interne, Lucian Bode, o poate concura pe Raluca Turcan în privința talentului de a se pune în cele mai penibile situații! În spotul său vedem un personaj rozaliu și rotofei, cu mâinile, parcă prea scurte, proptite în buricele degetelor. Este ministrul însuși, care ne spune că s-a vaccinat ca să-i protejeze pe cei din jurul său. Asta contrar mesajelor Guvernului care ne-a explicat luni la rând că trebuie să menținem restricțiile pentru că cei vaccinați prezintă în continuare riscul de a transmite virusul! Însă mizanscena în care e filmat spotul e de-a dreptul demențială! În spatele ministrului, pe treptele Ministerului de Interne stau distanțate și neclintite, ca niște manechini, mai multe personaje tăcute, îmbrăcate în diversele uniforme ale angajaților instituției. Nu ni se explică nici care e rolul lor, nici ce vor transmită, nici care e relația lor cu ministrul. Pare că au fost scoși din birou în fața ministerului ca la un fel de protest tăcut sau poate pentru „a poza” în fața unui pictor nevăzut. Printre ei se remarcă o tânără cu o caschetă de polițist de două ori mai mare decât capul, vrând parcă să transmită mesajul că pălăria de ministru este mult prea mare pentru Bode!
  6. Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, își încheie spotul cu un mesaj fulminant. Ca și cum n-ar fi fost de-ajuns spectacolul penibil al miniștrilor, Oros își provoacă, la rândul săus, secretarii de stat din minister să răspundă și ei la întrebarea fără răspuns „Ce conține vaccinul?” Abia așteptăm să ne spună niște cvasi-necunoscuți politruci de partid să ne dezlege misterul privind compoziția vaccinului.
  7. Seria de spoturi de comedie este împlinită de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care ne vorbește, de pe o uliță pustie dintr-un sat, despre doamna Frăsinica – un nume ales parcă special pentru rezonanța sa rurală! Te-ai fi așteptat ca până la finalul spotului să apară și sus-numita doamnă. Însă tot ceea ce rupe aparenta acalmie a uliței pustii este glasul strident al unui cocoș care pare să o confirme pe doamna ministru!

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading